Anasayfa /  Dünya

Körfez'de yeni kriz: O ülkeyi suçladı!

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Çabahar'daki intihar saldırısının yabancı destekli teröristler tarafından gerçekleştirildiğini ve bunun cezasız bırakılmayacağını belirtti.

Abone ol
Abone ol 06 Aralık 2018 18:58

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yabancı destekli teröristler Çabahar'da masumları öldürdü ve yaraladı. Geçmişte olduğu gibi bu tür suçlar cezasız kalmayacak" ifadesini kullandı. 

Bölgede faaliyet gösteren Cundullah adlı örgütün lideri Abdulmelik Rigi'nin 2010'da Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) dönerken İran istihbaratı tarafından yakalanması ve daha sonra idam edilmesine atıfta bulunan Zarif, "Aşırılık yanlıları 2010'da güvenlik servislerimiz tarafından BAE'den dönerken yakalandı. Bir kenara yazın: İran teröristleri ve efendilerini adalet önüne çıkaracak"  ifadelerine yer verdi.

BAE'Yİ VURGULADI

Zarif'in açıklamasında BAE'yi vurgulaması dikkati çekti. İran, 22 Eylül'de ülkenin güneybatısındaki Ahvaz kentindeki askeri törene düzenlenen ve 25 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı sonrası da Suudi Arabistan ve BAE'yi  saldırıların arkasında olmakla suçlamıştı.

İran'ın güneydoğusundaki Çabahar kentinde sabah saatlerinde emniyet müdürlüğünü hedef alan intihar saldırısında 2 güvenlik görevlisi öldü, aralarında sivillerin de olduğu 27 kişi yaralandı. Saldırının bomba yüklü kamyonetle gerçekleştirildiği belirtildi.


Yorumlar