Anasayfa /  Dünya

Kırgızistan, bir sonraki Dünya Göçebe Oyunları'nın Türkiye'de yapılmasını istiyor

Kırgızistan Devlet Başkanlığı Basın Servisi'ni yaptığı açıklamada, Kırgızistan makamlarının bir sonraki Dünya Göçebe Oyunlarının Türkiye’de yapılmasını teklif etmek istediği belirtildi.

Abone ol
Abone ol 31 Ağustos 2018 02:11

Üçüncü Dünya Göçebe Oyunları 2-8 Eylül tarihleri arasında Kırgızistan'da yapılacak. Dünya Göçebe Oyunlarının açılış törenine bazı ülke devlet başkanlarının da katılmayı planlandığı bildirildi. Organizatörler, oyunların yapılacağı bölgeyi yaklaşık 60 bin seyircinin ziyaret etmesini bekliyor.

Kırgızistan Devlet Başkanlığı Basın Servisi'nin açıklamasında ayrıca "Bir sonraki Dünya Göçebe Oyunları için bayrak başka bir ülkeye devredilecek. Muhtemelen Türkiye'ye. Bu konu Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kırgızistan'a yapacağı resmi ziyareti çerçevesinde ele alınacaktır" denildi.

Kırgızistan eski Devlet Başkanı Almazbek Atambayev'in öncülük ettiği Dünya Göçebe Oyunlarının ilki 2014'te düzenlendi. 36 geleneksel spor ve oyun dalında yarışmaların yapılacağı oyunlara 80 ülkeden 3 binden fazla sporcunun katılması bekleniyor. Spor müsabakaları, etnografik festival ve yarışmaların bir kısmı, etnografik bir kasaba ve yaklaşık bin çadırın kurulduğu Kırçin'deki vadide yapılacak. Oyunlar UNESCO'nun himayesinde düzenlenecek.


Yorumlar