Anasayfa /  Dünya

Kan donduran iddia: Suyun altında binlerce ceset var!

Almanya'nın en çok satan gazetelerinden Bild, Türkiye-Yunanistan sınırındaydı. Gazete muhabirlerinden Liana Spyropoulou ve Giorgos Moutafis, göçmen krizinin ardından bölgedeki izlenimlerini aktardı. Muhabirler, binlerce kişiye mezar olan göç yolculuğuyla ilgili de çarpıcı iddiaları haberlerine taşıdı.

Abone ol
Abone ol 21 Şubat 2018 21:36

Almanya'nın köklü gazetelerinden Bild muhabirleri Liana Spyropoulou ve Giorgos Moutafis, Türkiye-Yunanistan sınırına gitti ve göçmenlere mezar olan yerlerin başında gelen Meriç nehriyle ilgili bilinmeyenleri araştırdı.

Midilli başta olmak üzere Ege'deki adalarda yaşanan dramın bir benzeri de o tarihlerde Türkiye-Yunanistan sınırında gerçekleşmekteydi.

Dimitris Hatzigakidis, "Avrupa'ya ulaşma umuduyla nehirden karşı karşıya geçerken kaybolan binlerce insandan yalnızca bazılarının cesedinin bulunduğunu belirtirken, "Burada, Türkiye ile görünmez sınırımızın olduğu bu bölgede binlerce ceset yatıyor. Ancak kimse bu insanların burada olduğunu, neden buraya geldiklerini ve neler yaşandığını bilmiyor" diyor.


Etiketler bild
Yorumlar