Anasayfa /  Dünya

İngiltere Başbakanı umduğunu yine bulamadı

Brexit nedeni ile hükümet krizi ile karşı karşıya kalan İngiltere Başbakanı Theresa May, bugün anlaşma koşullarını yeniden görüşmek üzere Brüksel’e gitti. Ancak May, umduğunu bulamadı.

Abone ol
Abone ol 14 Aralık 2018 18:24

İNGİLTERE'nin Avrupa Birliği'nden çıkışını öngören Brexit anlaşması neredeyse her gün Başbakan Theresa May'in başını ağrıtıyor.  Avam Kamarası'nda Brexit oylamasını ertlemek zorunda kalan ve parlementoda güven oylamasına kalan May, Brexit'i parlementonun kabul edebileceği hale getirmek için bugün AB liderleri ile tekrar bir araya geldi.

Brüksel'deki Avrupa Birliği (AB) Zirvesi'nde bir araya gelen birliğe üye ülkelerin liderleri, İngiltere ile varılan AB’den çıkış (Brexit) anlaşmasının yeniden müzakereye açık olmadığını söyledi. Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker de anlaşmayla ilgili bazı noktaların açıklığa kavuşturulacağını ancak anlaşmanın müzakere edilmeyeceğini söyledi.

İNGİLTERE NE İSTEDİĞİNİ BİLMİYOR

Jean-Claud Juncker, İngiltere'nin ne istediğini daha açık belirlemesi gerektiğini, Avrupa Komisyonu'nun İngiltere'nin Brexit anlaşması olmadan birlikten ayrılmasına ilişkin kendi hazırlıklarını 19 Aralık Çarşamba günü kamuoyuna açıklayacağını belirtti.

Juncker, "İngiliz arkadaşlarımız bize ne istediğimizi soracakları yerde kendi istediklerini söylemeli. İngiliz arkadaşlarımız beklentilerini bize birkaç hafta içinde iletmeli çünkü bu tartışma bazen karışık ve özensiz oluyor. Açıklık gerekiyor" dedi.

Theresa May görüşmelerinde Kuzey İrlanda sınırı konusunda yasal güvenceler istediğini aksi takdirde anlaşmanın "riskte olduğu" mesajını verdi.


Yorumlar