Anasayfa /  Dünya

İngiltere Başbakanı May aracında kilitli kaldı

Brexit taslak anlaşması nedeniyle AB ile parlamento arasında sıkışıp kalan İngiltere Başbakanı Theresa May, Almanya Başbakanı Merkel'i ziyaret etti. May, Merkel ziyaretinde bir süre makam aracında kilitli kaldı.

Abone ol
Abone ol 11 Aralık 2018 21:33

Brexit taslak anlaşmasını parlamentodan geçiremeyeceğini anlayınca oylamayı erteleyen İngiltere Başbakanı, yeniden müzakereye ikna için AB liderleriyle görüşme turuna çıktı. Merkel kendisini beklerken kısa bir süre arabada kilitli kalan May, AB'den "Anlaşma yeniden müzakere edilmeyecek" yanıtını aldı.

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkış sürecinin (Brexit) çıkmaza saplanmasını simgeleyen sahneler, İngiltere Başbakanı Theresa May'in Berlin ziyaretine damga vurdu. AB ile uzun pazarlıkların ardından vardığı Brexit taslak anlaşmasını parlamentodan geçiremeyeceğini anlayınca bugün için planlanan oylamayı erteleyen May, AB liderlerini yeniden müzakereye ikna edebilmek için Avrupa turuna çıktı.

MERKEL İLE BİR ARAYA GELDİ

Halk nezdinde kabul görmeyen ve kendi partisinde isyan çıkaran anlaşmada değişiklik peşinde koşan ama AB yetkililerinden yeşil ışık alamayan May, dün ilkin Lahey'de Hollanda Başbakanı Mark Rutte, ardından Berlin'de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile biraraya geldi.

ARACIN KAPISI KİLİTLİ KALDI

'AB'nin fiili lideri' konumundaki Merkel başbakanlığın kapısına çıkıp kırmızı halıda durarak May'in çıkışını beklerken, İngiltere Başbakanı makam aracında mahsur kaldı. Merkel'in şaşkın bakışları arasında biri kadın biri erkek iki yardımcı kapıyı açabilmek için kolu çekiştirip düğmeleri kurcaladı. Kısa bir uğraşının ardından kapı açıldı ve May dışarı çıktı. Bu manzara 'Brexit'in gidişatının özeti' yorumlarını da beraberinde getirdi.


Yorumlar