Anasayfa /  Dünya

İngiliz Komutan, El Bab'a ilişkin Pentagon'a bilgi verdi

Tümgeneral Rupert Jones El Bab'a ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye destekli güçlerin yakın zamanda El Bab ilçesini tamamen DAEŞ’ten almasını beklediklerini açıkladı

Abone ol
Abone ol 16 Şubat 2017 00:20

Tümgeneral Jones, video konferansla bağlandığı Pentagon'da terör örgütü DAEŞ’e karşı Irak ve Suriye’de yürütülen operasyonlar hakkında bilgi verdi.

 Türk güvenlik güçleri ve destekledikleri muhalif kuvvetlerin DAEŞ mensuplarını El Bab’da sıkıştırmaya devam ettiğini söyleyen General Jones, “(El Bab içerisinde) İlerledikçe düşmanın kontrol ettiği başka yerlerde de gördüğümüz bir taktik olan şehrin altında büyük tünel ağlarını tespit ettiler. Haftalarca süren şiddetli çatışmalardan sonra El Bab'ın yakında tamamen kurtarılmasını bekliyoruz.”

ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı koalisyonun El Bab operasyonuna hava desteği verdiğini ifade eden Tümgeneral Jones, bölgedeki uçuşlarda Rus hava unsurları ile mevcut açık kanallar üzerinden güvenli ayrışma sağlandığını kaydetti.

Tümgeneral Rupert Jones

IRAK'TA GERİ DÖNÜŞLER ARTIYOR



Musul operasyonuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan General Jones, şehrin doğusunda hayatın normale dönmeye başladığının en güçlü emaresinin evini terk eden 46 bin kişinin geri dönmesi olduğunu söyledi.



General Jones, DAEŞiın halkın geri dönmesini engellemek istediğini ancak bunu başaramadığını belirterek Irak’ın başka bölgelerinde de geri dönüşlerin giderek arttığını ifade etti.



Enbar vilayetinin Ramadi kentinde geçen yıldan beri 26 ton patlayıcının imha edildiğini kaydeden General Jones, halkın yüzde 80’inin evlerine döndüğü ve 360 bin kişinin Ramadi’de içme suyuna erişebildiği bilgisini paylaştı.



Felluce’de de 200 bin kişinin evlerine döndüğünü belirten General Jones, Enbar vilayetinde bin 200 okulun tekrar açıldığını, 300 binden fazla öğrenci ve 16 binden fazla öğretmenin eğitime geri döndüğünü söyledi.

DAEŞ, RAKKA'NIN GÜNEYİNDEN NEHİRLE İZOLE EDİLECEK



Tümgeneral Jones, Rakka’nın güneyinde koalisyon destekli güçler olmadığından o alanı nasıl kapatacaklarına yönelik bir soru üzerine, Fırat Nehri'nin şehrin güneyini kapattığını ve o alanda yapılacak ağır hava saldırısıyla bölgenin izole edilebileceğini söyledi.



Jones şöyle devam etti:



“Bir şehri izole etmenin birçok yolu var. Askerle izole edebilirsin, bir nehirle izole edebilirsin ve Rakka’nın güneyinde bir nehir var. Planın detaylarına girmeyeceğim, neden girmeyeceğimi siz de takdir edersiniz ancak Rakka’yı her tarafıyla izole edeceğimize ve DAEŞ savaşçılarını ağır ateş altında tutacağımıza inanıyorum. Bombardıman gücümüzü artırıyoruz. Planı şekillendiriyoruz”

Ntv


Etiketler Rupert Jones
Yorumlar