Anasayfa /  Dünya

Hitler ile ilgili yeni bir bilgi! Hitler’in ölmeden önce hangi yemeği sipariş ettiği ortaya çıktı!

Yaşamı en çok merak edilenler arasında yer alan Adolf Hitler ile ilgili yeni bir bilgi daha gün yüzüne çıktı. Adolf Hitler’in aşçısı ve diyetisyeni olan Constanze Manziarly’nin Avusturyalı bir tarihçinin yayınladığı ve o dönemi anlatan mektuplarından, Alman liderin hangi yemekleri tercih ettiği ve yaşamının son gününde hangi yemeklerin yapılmasını istediği öğrenildi.

Abone ol
Abone ol 25 Kasım 2017 07:05

Alman Focus dergisinin aktardığına göre Manziarly, Hitler’in bir önceki diyetisyeninin ‘Ari ırkından olmadığını’ öğrenince bu göreve bir tesadüf eseri getirildi.

Manziarly’nin mektuplarında, kendisinin Nazilere çalışmak istemediği, fakat mahkemeye çıkma korkusuyla teklifi kabul etmek zorunda kaldığı ifade ediliyor.

Aşçının anılarına göre Hitler, genelde diyet yapar ve et kullanmazdı, fakat Manziarly’nin yaptığı börek çeşitlerini severdi.

Mektuplarda ayrıca 30 Nisan 1945 gecesinde Manziarly’nin Hitler’in kaldığı sığınağa çağrıldığı ve orada kendisine Alman lidere, son akşam yemeği olarak omlet ve patates püresi hazırlama talimatı verildiği belirtiliyor.

Haberde ayrıca Manziarly’nin Hitler’in öldüğünü öğrenen ilk kişilerden biri olduğu da vurgulanıyor.


Yorumlar