Anasayfa /  Dünya

Hırsızlığa karşı ilginç önlem Rusya'dan geldi

Rusya, vatandaşlarına ilginç bir uyarıda bulundu...

Abone ol
Abone ol 03 Ocak 2018 22:32

Yeni yıl ve noel tatillerinde yurt dışına tatile gittiyseniz, hırsızların dikkatini çekmemek için sosyal medya hesaplarınızdan fotoğraf paylaşmayın”Rusya, vatandaşlarına bu resmi uyarıda bulundu.

Türkrus sitesinin, İnterfaks ajansından aktardığına göre, Rusya Ulusal Muhafızları (Rosgvardiya), yeni yıl ve noel tatiline giden vatandaşlarını, evlerine hırsız girme ihtimaline karşı almaları gereken önlemler konusunda uyardı. 

DEMİR PARMAKLIK ÖNERİSİ

Tatile giden vatandaşların sosyal medya hesaplarından bunu duyurmamaları, havaalanında veya tatil yaptıkları yerlerde çektikleri fotoğrafları paylaşmamaları tavsiyesinde bulunuldu.

Yeni yıl tatillerinde vatandaşların evlerini uzun süreliğine terk ettikleri dönemde hırsızlıkların arttığı hatırlatılan açıklamada, birinci ve en son katlarda oturan kişilerin evlerinin camlarına demir parmaklıklar taktırmaları önerildi.

Uzun süre tatile çıkan kişilerin evlerinin kapılarına kamera yerleştirmelerini tavsiye eden yetkililer, komşularla iyi ilişkiler içinde olunmasının da hırsızlıkların önüne geçilmesi adına önemli olduğunu belirtti.


Etiketler Neol
Yorumlar