Anasayfa /  Dünya

Esad yönetimi, İdlib'e saldıracağını açıkladı

Türkiye'nin ateşkes baskıları sonucu Soçi'de Rusya ile imzalanan ve İdlib'deki katliamı bitirmek için büyük bir adım olan "silahsızlandırılmış bölge" anlaşması konusunda Esad yönetiminden ilk tepki geldi.

Abone ol
Abone ol 18 Eylül 2018 00:18

Suriye, Türkiye ve Rusya'nın İdlib konusundaki mutabakatını tanımadığını duyurdu. Suriye ordu kaynakları İdlib'e yönelik başlatılan hava harekatının süreceğini duyurdu.

Soçi'deki ikili zirve sonrası Rusya Savunma Bakanlığı, "İdlib'de askeri operasyon düzenlenmeyecek" açıklaması yaptı. Rusya Savunma Bakanı Orgeneral Sergey Şoygu, önümüzdeki saatlerde ayrıntılarla ilgili Suriye tarafıyla mutabakatın sağlanacağını belirtti. Gazetecilerin, "Şam operasyonu ertelemeyi kabul etti mi?" sorusuna da yanıt veren Şoygu, "Önümüzdeki saatlerde onlarla, bu anlaşmada belirtilen tüm pozisyonlarla ilgili mutabakat sağlayacağız" ifadesini kullandı.

ESAD YÖNETİMİ SALDIRGANLIKTA ISRARLI

Rusya'nın bu açıklamasından kısa süre sonra da, Suriye kaynaklı haber sitelerinde Esad yönetiminin anlaşmaya verdiği ilk tepkiye dair haberler yer aldı. Suriye ordusundan bir kaynağa dayandırılan haberlere göre Esad yönetimi "Rusya ve Türkiye arasında imzalanan bugünkü anlaşma hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Suriye ordusu Lazkiye, Kuzey Hama ve Al-Gah saldırılarını başlatacak. İdlib'in alınması da çok yakında" dedi.


Yorumlar