Anasayfa /  Dünya

Ermenistan'ı titreyecek çıkış! 'Türkiye ile girebiliriz'

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Azerbaycan ordusunun Ermenistan ve desteğindeki terörist grupların işgalindeki Dağlık Karabağ'ı kurtarmaya hazır olduğunu belirtti. Türkiye'nin Kandil harekatına dikkat çeken uzmanlar, Azerbaycan ordusunun her an Karabağ'daki PKK varlığına müdahale edebileceğinin altını çizdi.

Abone ol
Abone ol 22 Haziran 2018 18:22

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, düzenlenen basın toplantısında, "Hedefimiz ordumuzu savaşa hazırlamak. Politik görüşmeler bizim işimiz değil. Bugün Azerbaycan ordusu işgal altındaki toprakları kurtarmaya, psikolojik olarak da hazır" dedi.

Azerbaycan'da askerlerin yüzde 80'inin anlaşmalı olduğunu belirten Hasanov, "Bunlar subaylar, astsubaylar ve çavuşlardır. Askerlerin yüzde 15'i de erlerdir" dedi.

''BİRKAÇ YIL İÇİNDE VERİLEN GÖREVLERİ YERİNE GETİRECEĞİZ''

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'in ordunun gerçek savaşa hazır olma görevini verdiğini kaydeden Hasanov, "Bize verilen görevleri birkaç yıl içinde tamamen yerine getireceğiz" diye ekledi.

"KARABAĞ'DAKİ PKK VARLIĞINA DARBE GELEBİLİR"

Öte yandan Türkiye'nin Kandil'deki operasyonlarını işaret eden Azerbaycanlı uzmanlar Ermenistan'ın Karabağ'da PKK'lı teröristlere imkan sağladığı ve eğitim verdiğini ifade ederek, Azerbaycan ordusunun Türkiye ile birlikte bu bölgedeki terörist unsurlara karşı operasyon başlatabileceğinin altını çizdi.

Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ'da Ermenistan ordusuna bağlı güçler ve desteğindeki terörist unsurlar bulunuyor.


Yorumlar