Anasayfa /  Dünya

En az 23 kişi ölmüştü! BM acil çağrı yaptı

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Yemen'de süren iç savaşın tarafları olan Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Husiler ve bunlara silah tedarik eden ülkelere, sivillerin acılarını sona erdirmek için acil adımlar atma çağrısında bulundu.

Abone ol
Abone ol 10 Kasım 2018 20:48

Bachelet, yaptığı yazılı açıklamada, Hudeyde'de son günlerde tırmanışa geçen çatışmaların "vicdana sığmayan sivil kayıplara" neden olduğunu vurguladı.

Savaşların bile yasalarla düzenlendiğine dikkati çeken Bachelet, Yemen'de çatışan tüm tarafları uluslararası insan hakları hukukuna saygı duymaya davet ederek, "Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Husi güçleri ve destekçileriyle bunlara silah sağlayan çatışmaların diğer tarafı ülkeler, Yemen halkını rahatlatmak için açlığa ve sivillerin öldürülmesine son verme gücüne veya nüfuzuna sahipler" ifadelerini kullandı.

Bachelet, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinin edindiği bilgilere göre, Hudeyde, Sada ve Sana vilayetlerine 31 Ekim'den 6 Kasım'a kadar en az 110 hava saldırısı düzenlendiğini söyledi.

Koalisyona bağlı uçakların Hudeyde'de alçak uçuşlar gerçekleştirdiği bilgisini paylaşan Bachelet, Husi güçlerinin de uçaksavar füzeleri ve havan toplarını ateşlediğini ve Hudeyde'de sokak çatışmalarının devam ettiğini belirtti.

"En az 23 sivil öldü"

Bachelet, 24 Ekim'den bu yana Hudeyde'de en az 23 sivilin öldüğünün teyit edildiğini ama sayının çok daha fazla olabileceğini kaydetti.

Hudeyde'de hazirandan bu yana yaklaşık 445 bin sivilin yerinden edildiği bilgisini paylaşan Bachelet, ülkenin dört bir yanında gıda güvensizliği yaşayan 14 milyon sivilin durumunu daha da kötüleştiren çatışmalara derhal son verilmesi çağrısında bulundu.


Etiketler Michelle Bachelet
Yorumlar