Anasayfa /  Dünya

Elon Musk, o kazanın tüm masraflarını karşılıyor

Geçtiğimiz günlerde Almanya Münih'te eşine zor raslanacak bir olay yaşandı. Tesla Model S markalı araç sahibi Manfred Kick seyir halinde giderken kendinde omayan bir başka sürücünü fark etti. Hiç düşünmeden hayatını tehlikeye atan Kick'in masrafları için Musk durumu el koydu

Abone ol
Abone ol 17 Şubat 2017 01:04

Muenchner Merkur’ün haberine göre 41 yaşındaki Manfred Kick, Tesla Model S marka arabasıyla otobanda giderken Volkswagen marka arabasıyla giden başka bir sürücünün kendinde olmadığını fark etti. Almanya’nın Münih şehrinde gerçekleşen bu olayda Kick, diğer sürücüye yardım etmek için pahalı arabasıyla birlikte Volkswagen’ın önüne geçti ve iki araba da durana kadar frene bastı.





Sonrasında ilk yardım yapmak için arabanın içine giren Kick’i görenler de ambulans ve itfaiyeyi aradılar. Sürücünün kalp krizi geçirdiği ve hastanede durumunun düzeldiği Alman polisi tarafından bildirildi.

Tabi ki böyle bir kaza iki taraf için de çok pahalıya patlayacaktı, ki haberde verilen bilgiye göre iki tarafın toplam hasarı 10.000 Euro. Ama işin içine Tesla’nın sahibi Elon Musk girdiğinde işler tamamen değişti. Musk’ın Twitter’da yazdıklarına göre, bütün hasar Tesla firması tarafından karşılanacak.

Alman polisi her kazada uygulanan prosedüre göre, Manfred Kick hakkında soruşturma açtı. Ama davaya bakan polis memuruna göre, Kick’e gösterdiği cesaretten dolayı ceza yerine bir madalya verilebilir.

TESLA MODEL S

Tesla yeni nesil Model S otomobili, Model S P100D; LaFerrari ve Porsche 918 Spyder'ın ardından en çabuk hızlanan üçüncü otomobil oldu. Model S P100D, lüks otomobillerin pabucunu dama atacak gibi görünüyor.

LaFerrari, Porsche 918 Spyder gibi otomobillerle karşılaştırıldığında benzer bir hız performansı, düşük fiyat seçeneklerine sahip Tesla Model S P100Dayrıca verimli araç içi donanım desteklerine sahip durumda.

Model S P100D Özellikleri

İki oturaklı küçük bir bagaja sahip Model S P100D, tüm tekerleklerden çekiş modelli dört kapıyı barındırırken, 5 yetişkin+2 çocuk şeklinde 7 bireyeoturma imkanı taşıyacak mini kargo otomobil çözümünü de sunuyor.

100 kWh'lik batarya ile 315 mil yolu alabilen otomobil, tek batarya ile 300 mil sınırını aşan ilk elektrikli otomobil oluyor. Tesla Model S P100Dtamamen elektrik enerjisi ile çalışıyor.

Tesla Model X tarafından da erişilebilen genişletilebilir pil paketi seçeneklerine sahip otomobil, bu anlamda dünyanın en hızlı elektrikli otomobil unvanına sahip oldu.

Ludicrous modu ile 100 KM'ye 2.5-2.9 saniyede çıkan otomobil, bu hızını stabil olarak devam ettirdiğinde 289 mil yolu tek batarya ile geçebiliyor.

NHTSA tarafından tasarlanan Model S ve Model X çözümleri, Tesla Supercharger ağına erişebilir olarak meydana getirildi.

Kullanıcılar P90D 100 kWh'lık bataryaya sahip Ludiricious Mode paketini 10 bin dolardan satın alabilecekler. Ayrıca 90 kWh bataryalık modlardakullanıcılara sunulacak.

Sözcü-ShiftDelete


Yorumlar