Anasayfa /  Dünya

Dünya şokta! Sri Lanka'da yeni bir patlama daha meydana geldi

Sri Lanka'da başkent Colombo, Negombo ve Batticaloa kentlerindeki 3 otel ve 3 kiliseyi hedef alan saldırıların ardından yerel medya Kolombo şehrinin en büyük banliyösü Dehiwala-Lavinia’da yeni bir patlamanın gerçekleştiğini; bunun da gün içindeki 7’nci patlama olduğunu duyurdu. Patlamada 2 kişinin hayatını kaybettiği, yaralıların da hastaneye kaldırıldığı duyuruldu.

Abone ol
Abone ol 21 Nisan 2019 10:10

Yerel medya patlamaların Katuwapitiya (Katana'da) ve Batticaloa'daki 3 kilise ile Colombo’daki 3 otelde meydana geldiğini duyurdu. İlk patlamalar kiliselerde oldu ardından otellerde meydana geldi. Kiliselerin ardından Colombo'daki Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerinde peş peşe patlamalar meydana geldi.

Patlamalarda şu ana kadar 138’den fazla kişinin hayatını kaybettiği; 400’den fazla kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

YEREL HABER PLATFORMU: 185 ÖLÜ



Sri Lanka'nın NewsFirst haber platformu ise ölü sayısının 185 olduğunu duyurdu. Paltform Colombo Ulusal Hastanesi'nde 46 ölü, 259 yaralının; Kalubowila Hastanesi'nde: 17 yaralının; Negombo Hastanesi'nde: 74 ölü, 113 yaralının; Katana Kilisesi'nde 31 ölünün; Ragama Hastanesi'nde 7 ölü 30 yaralının; Batticaloa'da ise 27 ölü 80 yaralının bulunuduğunu duyurdu.

ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

Colombo'daki patlamalarda hayatını kaybedenlerden 11'inin turist olduğu belirtildi.

Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmazken hastane kaynakları ölü sayısının artabileceğinden endişeleniyor. 

Sri Lanka Başbakanı, güvenlik kurulunu acil toplanmaya çağırdı. Emniyet birimleri patlamaların ardından bu bölgeleri kordon altına aldı.





Yorumlar