Anasayfa /  Dünya

Dubaili fenomen Fransa'da çalınan Lamborghini'sini sosyal medya sayesinde Polonya'da buldu

Dubaili Instagram fenomeninin Fransa'da çalınan milyon dolar değerindeki Lamborghini'si sosyal medyanın yardımıyla Polonya'da bulundu.

Abone ol
Abone ol 22 Ağustos 2018 21:00

Dubaili Instagram fenomeninin Fransa'da çalınan milyon dolar değerindeki Lamborghini'si sosyal medyanın yardımıyla Polonya'da bulundu.

Arap Emirliklerin’de Lüks tüketim mağazaları işleten Paris Gallery Grubu’nun yönetim kurulu üyesi olan Abdullah Alfahim aynı zamanda 70 bin takipçisi olan bir Instagram fenomeni.

Alfahim, sahip olduğu Lamborghini Aventador marka lüks aracını Fransa’nın Cannes kentinden İngiltere’nin başkenti Londra’ya taşımak için kendisiyle iletişime giren nakliye şirketine arabasını teslim etti.

Instagram'dan sahte bir hesap oluşturan dolandırıcı, Alfahim ile iletişime geçtikten sonra Cannes'daki Intercontinental Oteli’nden arabayı teslim aldı ve daha sonra ortalıktan kayboldu.

Genç Emirati, aracının beklenen saatte Londra'da olmadığını fark ettiğinde, söz konusu şirketin sahibine ulaşamaya çalıştığını ancak haber alamadığını ve arabasının nerede olduğunu bilmediğini ifade etti.

Şanssız adam, arabasının çalındığını anladığında Londra’daki BAE elçiliği ve Interpol ile bağlantıya geçtiğini ileri sürdü. Aynı zamandan 70 binden fazla Instagram takipçisi olan Alfahim, hırsızlık olayını sosyal medyadaki takipçileriyle de paylaştı. Olayın hızlıca internet ortamında yayılmasıyla, Alfahim’in arabası Polonya’da tespit edildi.

Takipçilerinin yardımıyla Polonya polisi, lüks aracı buldu ve zanlıyı tutukladı. Alfahim ise, hırsız olduğu düşünülen kişinin tutuklanma anını ve kimliğini Instagram hesabından paylaşmaktan geri durmadı.

Polis ise zanlının Polonya üzerinden Ukrayna ve Rusya'ya geçmeyi planladığını ileri sürdü.

Alfahim, Lamborghini'in şu an Polonya’daki BAE elçiliğinde bulunduğunu ve kendisinin gidip arabayı alması gerektiğini ifade etti.

Öte yandan, arabasının bulunmasında yardımcı olan takipçilerine teşekkür eden Alfahim, "Takipçilerimin yardımı olmasaydı arabama bir daha ulaşamayacaktım" dedi.




Yorumlar