Anasayfa /  Dünya

Devrim Muhafızları'ndan Ruhani'ye sert tepki

İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi, "Biz, İran devrimi ve kazanımlarını korumakla görevliyiz. Korumakla görevli olduğumuz alan içerisinde halkın geçimi ve ülke ekonomisine dair konularda çaba göstermek de bulunuyor" dedi.

Abone ol
Abone ol 27 Haziran 2017 20:47

İran Devrim Muhafızlarına ait internet haber sitesi sepahnews'e göre, başkent Tahran'da Devrim Muhafızları Yapılanma Strateji Şurası toplantısında yaptığı konuşmada Caferi, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yi halkın ekonomik sorunlarıyla ilgilenmediği gerekçesiyle eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Ruhani'nin perşembe günü özel sektör temsilcilerine hitaben, Devrim Muhafızlarının ekonomide aktif rol oynamasının özel sektörün gelişmesine engel olduğu yönündeki eleştirel konuşmasına atıfta bulunan Caferi, "Biz serzenişlere kulak asmıyoruz. Bizi tüfek sahibi olarak tanımlayabilirler. Tüfek sahibi az kalır, biz füze sahipleriyiz" ifadelerini kullandı.

"ZİHİNLERDE ŞÜPHE"

Ülkenin altyapı faaliyetlerinde Devrim Muhafızlarının çalışmalarından bahseden Caferi, Devrim Muhafızlarının ekonomi işlerine talip olmadığını öne sürerek, hükümetlerin verdikleri sözleri yerine getirmediklerini ve onların ısrarı üzerine sahaya inmek zorunda kaldıklarını savundu.Hükümet yöneticilerinin en zor işleri en düşük rakamlarla Devrim Muhafızlarına havale ettiğini, yapılan işlerle iftihar ettiklerini söyleyen Caferi, milyarlarca tümen borçlarının olmasına rağmen insafsızca sözler sarf etmelerinin kabul edilebilmesinin mümkün olmadığını belirterek, "Tüfek ve füzelere her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğu şu günlerde yapılan eleştiriler, devrim muhafızlarının hedefleri konusunda zihinlerde şüphe oluştururken tüm bu eleştirilere şu an birliği korumak için sessiz kalıyoruz" diye konuştu.


Yorumlar