Anasayfa /  Dünya

Danimarka'da bebeği ile Meclise giren vekil kovuldu

DANİMARKA'da bebeği ile meclise giden milletvekili kendisi de anne olan Meclis Başkanı tarafından sert bir şekilde uyarıldı.

Abone ol
Abone ol 20 Mart 2019 21:52

DANİMARKA'da bebeği ile meclise giden milletvekili kendisi de anne olan Meclis Başkanı tarafından sert bir şekilde uyarıldı.

DANİMARKA'da beş aylık bebeğini parlamentoya getiren bir milletvekili, kendisi de anne olan Meclis Başkanı tarafından "Meclis, bebeklerin ya da çocukların yeri değildir" denilerek uyarıldı.

Muhafazakar Parti milletvekili Mette Abildgaard, Meclis Başkanı ve aşırı sağcı Danimarka Halk Partisi'nin eski lideri Pia Kjaersgaard'ın uyarısıyla, ağzında emziği olan ve kucağında ses çıkarmadan oturan kızını salondan çıkarmak zorunda kaldı.

Abildgaard, kocasının işi olduğu için bebeğini meclise getirmek zorunda kaldığını ve daha önce başka bir milletvekilinin de aynısını yaptığı için izin alma ihtiyacını hissetmediğini söyledi.

'Bebekler de temsil ediliyor'

Mette Abildgaard, Facebook hesabında Meclis Başkanı'nı eleştirdi. Bir yıllık doğum izni olmasına rağmen meclise geldiğini söyleyen Abildgaard, "Anneler, babalar ve bebekleri temsil eden bir meclis, anneler, babalar ve bebeklere açık olmalı" dedi.

Meclis Başkanı Kjaersgaard ise kararını savundu Meclis oturumlarıyla ilgili yeni kurallar yayımlayacaklarını söyledi. Abildgaard'ın Facebook'taki paylaşımına binlerce  yorum yapıldı. Öte yandan siyasetin içinde olan kadınlar böylesi sorunlar yaşarken bazı ülkeler ise bu duruma anlayışla karşılık veriyor.


             Doğum yaptıktan sonra Yeni Zelanda Başbakanı




Anlayış gösteren ülkeler de var

Müslüman katliamı sonrası tavırları ile alkışları toplayan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Eylül'deki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na bebeğini getirmişti. Ardern, Genel Kurul'a bebeğiyle gelen ilk lider olarak tarihe geçmişti. Ardern, görevde iken doğum izni kullanan ilk başbakan oldu. Kanada Demokratik Kurumlar Bakanı Karina Gould'un mecliste bebeğini emzirme fotoğrafı internette büyük ilgi görmüştü.


Yorumlar