Anasayfa /  Dünya

Çin, Köpek Yılı’na giriyor! Köpek yılı nedir? İşte köpek burcunun özellikleri

Çin takvimine göre yeni yıl 16 Şubat'ta başlıyor. Çünkü Çinliler hem Ay hem de Güneş takvimi kullanıyor. Ay takvimine göre festival ve bayramlar ayarlanıyor, geriye kalan bütün etkinlikler ise Güneş takvimine göre ayarlanıyor.

Abone ol
Abone ol 12 Şubat 2018 08:25

Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, geleneksel Ay takvimine göre 16 Şubat’ta Köpek Yılı’na girmeye hazırlanan Çin halkını Çince mesajla kutladı.  

Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, Çin halkının yeni yılını yayınladığı Çince mesajla kutladı. Önen’in mesajı, Pekin Büyükelçiliği’nin Çin’deki sosyal medya hesaplarında paylaşıldı.

Büyükelçi Önen’in yaklaşık 1.4 milyar Çinliye kendi dillerinde seslenmesi, büyük ilgi gördü. Büyükelçiliğin, Çin’de en çok kullanılan sosyal medya platformlarından Weibo’daki hesabından paylaşılan mesaj çok sayıda beğeni ve yorum aldı.

Önen, Çin halkının yeni yılını kutladığı mesajında, ayrıca 2018’in Çin’de Türkiye Turizm Yılı olduğuna işaret ederek, Çinli turistleri Türkiye’ye davet etti.

Çin’de geleneksel Ay takvimine göre, 16 Şubat’ta Köpek Yılı’na girilecek. Çin yeni yılı, aynı zamanda Bahar Bayramı olarak kutlanıyor.







KÖPEK YILI VE KÖPEK BURCU ÖZELLİKLERİ

Çin takvimine göre 2018 yılının burcu toprak elementli Köpek burcu.

Seneyi temsil eden köpek burcu gizli ve manevi konularla ilişkili. Yazılanlara göre 2018 yılında din, kültür ve inançlardan kaynaklanan gerginlik ve çatışmalar yaşanabilir. Ortadoğu ve dünyanın hali bu tezi destekler durumda görünüyor...

Peki köpek yılında doğanların özellikleri neler?

Köpek yılları: 1922 – 1934 – 1946 – 1958 – 1970 – 1982 – 1994- 2006- 2018 – 2030 …

Köpek yılında doğanlar cesur, sadakatli, güvenilir, çekici, zeki ve heyecanladırıcı özellikleriyle biliniyor. Zayıf yönleriyse; duygusal, tutucu, hassas ve inatçı olmaları.

Diğer tüm burçlar arasında en sadık ve dürüst olanlar köpek burcuna sahip olanlar. Bu yıllarda doğan kişiler etrafındaki insanlara karşılık beklemeden yardım etmeye her zaman açık. Köpek burcunda doğanlar kafalarının rahatlığına düşkün olur. İstedikleri tek şey aileleriyle birlikte kavgadan gürültüden uzak, huzurlu bir ömür yaşamak. 

Çin astrolojisine göre köpek sembolünün özel bir yeri var. Bu hayvanı zeki ve herkesin sezinleyemeyeceği şeyleri hissedebilen bir yaratık olarak kabul ediyorlar.

Köpek burcunda olan bir kişiye sonuna kadar güvenebilirsiniz. Bu kişiler çevresindeki insanlara şüphe ile yaklaşırlar fakat biriyle dostluk kurmuşlarsa sonuna kadar onun yanında olurlar.

Köpek burcunda doğanlar aşk hayatında da son derece sadık ve vefalıdır. Yalnız, köpek burcu ile yine kendisi gibi elementi toprak olan ejderha burcu karşılaştığında zıt bir enerji ortaya çıkar.

Köpek ve Horoz burcunun uyumu da zordur. Köpek burcu için en uygun kişilerse At ve Kaplan yılında doğmuş kişilerdir.




Yorumlar