Anasayfa /  Dünya

Bitcoin piyangosu Bulgaristan'a vurdu!

Bulgaristan'da Mayıs ayında yapılan bir yolsuzluk operasyonunda ele geçirilen kripto para Bitcoin'in fiyatının artmasıyla birlikte toplam değerinin 3.3 milyar euroya ulaştığı belirtildi

Abone ol
Abone ol 11 Aralık 2017 11:05


Son haftalarda dünyanın konuştuğu kripto para Bitcoin'in fiyatındaki dalgalanmanın en çok faydalananlardan biri de Bulgaristan hükümeti oldu. Ülkede Mayıs ayında yapılan yolsuzluk operasyonunda ele geçirilen Bitcoin'lerin fiyatının yaklaşık 3 milyar dolara ulaştığı farkedildi.



Bulgar polisi, Mayıs ayında bir organize suç örgütüne yönelik operasyon başlattı. Polis yetkililerine göre, suç örgütü ülkeye gıda ithalatı yaparken gerekli gümrük ücretlerini ödememek adına Bulgaristan gümrüklerindeki bilgisayarlara girdi. Çete üyelerinin, bazı gümrük görevlilerine rüşvet vererek, virüs içeren bir dosyayı bilgisayarlara yüklettikleri ve bu yolla gümrük sisteminin içine sızdıkları belirtildi.



Bulgaristan'ın dışında, Makedonya, Yunanistan, Romanya ve Sırbistan'da da bağlantıları bulunan örgüte yönelik Mayıs ayında düzenlenen operasyonda 100'den fazla adrese baskın yapıldı, 5'i gümrük memuru 23 kişi gözaltına alındı. Polis, iletişim araçları, bilgisayarlar, tabletler ve banka dökümanlarına el koydu.

Posta


Yorumlar