Anasayfa /  Dünya

Başkan Erdoğan’dan Çok Yoğun Diplomasi Trafiği

Başkan Erdoğan Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurulu`na katılmak üzere bulunduğu ABD'nin New York şehrinde birçok temaslarda bulundu.

Abone ol
Abone ol 25 Eylül 2018 09:25

Başkan Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi. Başkan Erdoğan, basına kapalı olarak yapılan görüşme öncesi Guterres`in ziyaretçi defterini imzaladı. 

Başkan Erdoğan, görüşmeden sonra Dünya Ekonomi Forumu kurucusu ve Yönetici Başkanı Klaus Schwab`ı kabul etti. Basına kapalı olarak yapılan görüşme 25 dakika sürdü.

Başkan Erdoğan, temasları kapsamında KKTC Dışişleri Bakanı Kudret Özersay`ı kabul etti. BM Genel Merkezi`nde yapılan basına kapalı görüşme 15 dakika sürdü

Başkan Erdoğan ABD'nin New York şehrinde, Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile görüşmesinde iki ülke ilişkileri değerlendirildi. Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da hazır olarak bulundu.

BM'de Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile görüşmesi bittikten sonra Milenyum Otele geçerek Ruhani ile başbaşa görüştü. Görüşme basına kapalı olarak yapıldı.

Başkan Erdoğan`ın Belçika Başbakanı Charles Michel ile görüşmesinde iki ülke ilişkileri değerlendirildi. BM Genel Merkezi`nde yapılan kabul basına kapalı olarak yapıldı.


Yorumlar