Anasayfa /  Dünya

Avustralya'da eşcinsel evlilikleri yasallaştı

Avustralya'da Senato'nun ardından Temsilciler Meclisi de eşcinsel evliliklerinin yasallaşmasına onay verdi. Bu vesileyle meclis kürsüsünde konuşan bir milletvekili diğerine evlilik teklif ederken çılgınca kutlamalar yapıldı.

Abone ol
Abone ol 07 Aralık 2017 20:44

100'den fazla milletvekili söz alıp eşcinsel evliliklerini neden desteklediğini kendi kişisel hikayeleri üzerinden anlattı ve hatta bir vekil diğerine evlilik teklif etti.

​Ardından Evlilik Yasası'nın eşcinsel evliliklerini kapsayacak şekilde reformdan geçirilmesini ezici çoğunlukla onaylayan milletvekillleri, rakip partilerden de olsalar birbirleriyle kucaklaşıp alkış ve tezahüratlarla çılgınca kutlamalara başladı.

Avustralya'da milli marş gibi ulusal günlerde söylenen ve ülkedeki çeşitliliği betimleyen 'Ben, sen, biz Avustralyalıyız' şarkısı hep bir ağızdan parlamento koridorlarında yankılandı. Başbakan Malcolm Turnbull ''Sevgi, eşitlik ve saygı için ne güzel bir gün. Avustralya sonunda başardı'' dedi.

​Dışarıda ise Olimpiyat madalyalı yüzücü Ian Thorpe ve komedyen Magda Szubanski'nin aralarında bulunduğu eşcinsel hakları savunucularının kutlamalarıyla renkli sahneler yaşandı.


Yorumlar