Anasayfa /  Dünya

Arjantin’de, kaybolan denizaltının mürettebatı için yürüyüş

Arjantin’de kaybolan denizaltı San Juan’ın mürettebatının yakınları Mar del Plata şehrinde yürüyüşe çıkarak yakınlarının bulunmasını talep etti.

Abone ol
Abone ol 04 Aralık 2017 14:23

Arjantin’de Mar del Plata şehrinde kaybolan denizaltı San Juan’ın bulunması ve mürettebatının kurtarılması ile ilgili olarak yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe denizaltıyla birlikte kaybolan mürettebatın aile fertleri, akrabaları ve yakınlarından oluşan 300 kişi katıldı. Denizaltı mürettebatının yakınları, kaybolanların bulunması için yapılan arama çalışmalarının hızlanması ve Arjantin devlet başkanı Maurisio Makri'nin bu işle daha yakından ilgilenmesi takebinde bulundu. Katılımcılar yedi kilometre boyunca yürüyüş yaptı. Yürüyüşe katılanlar "arama ve kurtarma", "cevap istiyoruz", "iman ve umut" ve "San Juan denizaltısını unutmayın” şeklinde slogan attı.

Arjantin Donanması sözcüsü Enrigue Balbi, geçtiğimiz günlerde uzmanların 700 ve 950 metre derinlikte San Juan denizaltısı için olası iki yer tespit ettiklerini söylemişti. Mürettebatla son iletişimin 15 Ekim’de sağlandığı bildirilmişti. Arama kurtarma ekiplerinin 16 Ekim’den bu yana denizaltıyı bulamadığı belirtildi.


Etiketler kayıp denizaltı
Yorumlar