Anasayfa /  Dünya

Almanya Türk Büyükelçiyi görüşmeye çağırdı

Almanya, vatandaşı aktivist Peter Steudtner’in Büyükada’da gözaltına alınması nedeniyle Türkiye’nin Berlin Büyükelçisini görüşmeye çağırdı.

Abone ol
Abone ol 19 Temmuz 2017 16:54

Bild gazetesinin aktardığına göre, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schäfer konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, Türk Büyükelçiye insan hakları aktivistinin gözaltına alınmasının “Almanya açısından kabul edilemez olduğunun” net bir dille aktarıldığını söyledi.

Öte yandan Kuzey Denizi’nde tatilde bulunan Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in konunun ciddiyeti bakımından tatilini yarıda keserek, yarın Berlin’de temaslarda bulunacağını aktaran gazete, Almanya’nın son gelişmelere tepki olarak Türkiye’ye gidecek olan vatandaşlarına “gitmeyin” çağrısında bulunabileceğini öne sürdü. Böyle bir kararın Türkiye turizmini olumsuz etkileyeceğine dikkat çekildi.

Spiegel Online ise, bu sabah gerçekleşen görüşmenin çok kısa sürdüğünü ve Türk Büyükelçinin durumunun ciddiyetini kavradığını ve Ankara’ya Almanya’nın beklentilerini aktaracağını söylediğini yazdı.


Yorumlar