Anasayfa /  Dünya

Almanya'dan flaş Afrin açıklaması! Türkiye...

Afrin operasyonu ile ilgili gelişmeler sürerken ABD'nin "Afrin'e operasyon yapmayın" uyarısının ardından Almanya'dan da 'Türkiye'nin bugüne kadar olduğu gibi siyasi ve askeri açıdan itidalli davranmasını bekliyor ve ümit ediyoruz' uyarısı geldi.

Abone ol
Abone ol 19 Ocak 2018 18:38

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Rainer Breul, Türk hükümetinin Suriye'ye asker gönderme konusunda ölçülü hareket etmesini umduklarını söyleyerek Afrin'e düzenlenen operasyondan rahatsız olduklarını gösterdi.

Breul, başkent Berlin'deki basın toplantısında, Alman hükümetinin, Türkiye'nin Afrin operasyonuna hazırlanmasıyla ilgili soru üzerine, gelişmeleri izlediklerini belirterek, "Suriye'nin kuzeyindeki durumu elbette yakından izliyoruz ve Türkiye'nin son açıklamalarını da dikkate aldık. Türkiye'nin bugüne kadar olduğu gibi siyasi ve askeri açıdan itidalli davranmasını bekliyor ve ümit ediyoruz."dedi.

TÜRKİYE'NİN MEŞRU MENFAATLERİ OLDUĞU ORTADA: Breul sözlerinin devamında, "Ancak aynı zamanda Türkiye'nin, Suriye sınırı boyunca meşru menfaatleri olduğu da ortadadır. Bunlar Türkiye için çok büyük öneme sahiptir. Bunlar da bu bağlamda dikkate alınmalıdır." diye konuştu.

ALMANYA İÇİN ÖNEMLİ OLAN...

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Almanya için önemli olan hususun ise Suriye’nin kuzeyindeki askeri faaliyetlerde radikal İslamcı örgütlere odaklanılması olduğunu vurguladı. Sözcü "Bu çerçevede bizim için önemli olan, Suriye'nin kuzeyindeki askeri faaliyetlerin odağında IŞİD ve bunun devamı niteliğinde olan, Birleşmiş Milletler tarafından belirlenmiş El Nusra, Hayat Tahrir Şam gibi örgütlerin bulunması” dedi.

ABD DE RAHATSIZ OLMUŞTU

Almanya'dan önce de ABD'den gelen açıklamada Türkiye'nin Afrin'e operasyon yapmaması uyarısı gelmişti: "Böyle bir adım atmamaya çağırıyoruz. Biz şiddete başvurulmamasını ve IŞİD'e odaklanmaya devam edilmesini istiyoruz." denilmişti.

CANİKLİ: BU HAREKAT YAPILACAK

Türkiye Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli bugün yaptığı açıklamada, Afrin’e operasyon hazırlıklarının sürdüğüne işaret etti. Canikli, Afrin'e operasyonla ilgili soru üzerine, "Bu harekat (Afrin'e) yapılacak, terörle bu mücadele gerçekleştirilecek. Ama zamanı, saati tamamen harekatın gerekliliği çerçevesinde harekatın en etkili, en başarılı şekilde yürütülmesiyle alakalı planlamanın bir parçası. Dolayısıyla o çerçevede şu anda gereği yapılıyor. Suriye'nin kuzeyindeki bütün terör hatları, varlığı ortadan kaldırılacaktır. Bunun başka çaresi yok" demişti.


Yorumlar