Anasayfa /  Dünya

Almanya'da 8 Türk'ün öldürüldüğü Neo Nazi davasında flaş gelişme!

Almanya'da 8 Türk'ün öldürülmesiyle ilgili Neo Nazi davasında yargılanan sanık Beate Zschaepe için ömür boyu hapis cezası istendi

Abone ol
Abone ol 12 Eylül 2017 12:11

2000 ile 2007 yılları arasında 8 Türk, 1 Yunan ve 1 Alman’ı öldürmekle suçlanan aşırı sağcı çetenin sağ kalan tek üyesi olan 'Nazi gelini' lakaplı Beate Zschaepe (38) hakkında ömür boyu hapis cezası istendi. Almanya’da 1.5 yıldır gündemi meşgul eden Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) hücresinin sağ kalan tek üyesi olan Beate Zschaepe (38) bugün yeniden hakim karşısına çıktı.



Münih Yüksek Eyalet Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, Federal Başsavcılık mütalaasına devam etti.

         

Başsavcı Herbert Diemer,  baş sanık Zschaepe’nin ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

         

Her cinayet için bu cezanın ayrı ayrı verilmesi gerektiğini belirten Diemer, temmuz ayının sonunda okumaya başladığı ve bugün tamamlaması beklenen mütalaasında Zschaepe’nin, işlenen cinayetlerde suç ortağı olduğunu ifade etti.

         

Davada savcılığın mütalaasının ardından müdahil avukatlar ve savunma avukatları sunumlarını yapacak.

         

Davada kararın birkaç ay sonra çıkması bekleniyor.



NE OLMUŞTU?



İlk cinayet 9 Eylül 2000'de Nuremberg yakınlarında bir standda işlendi.



Silahlı iki kişi bir çiçekçinin yüzüne ateş açtı.



Enver Şimşek'e sekiz el ateş açıldı, altısı isabet etti. İki gün sonra hastanede öldü. Kullanılan silahlardan biri Çek yapımı bir silahtı, 11 yıl bir aradan sonra Beate'nin teslim olmasıyla bulunan silah.



Benzer cinayetler altı yıl boyunca devam etti. Biri hariç, kurbanların hepsi Türk'tü.



Theodoros Boulgarides adlı anahtarcının da muhtemelen Türk olduğu düşünülmüştü.



En son cinayet ise 25 Nisan 2007'de kadın polis memurunun vurulması oldu.



Beate hariç kimse bu cinayetin maksadını bilmiyordu. Bu cinayetin belki kişisel bir husumet yüzünden, belki de silah ele geçirmek amacıyla işlenmiş olabileceği düşünülüyordu.



Çifte intihar ve Beate'nin teslim olmasının ardından, cinayetlerle böbürlenen korkunç bir video ortaya çıktı. Kimileri bunu Beate'nin gönderdiğini düşünüyor. Videoda Pembe Panter müziği eşliğinde kurbanların cesetleri gösteriliyor ve cinayetlerin arkasındaki "örgüt" açıklanıyordu: Nasyonal Sosyalist Yeraltı.



Polis daha önce cinayetlerin Türk mafyası tarafından işlendiğini düşünüyordu. Bu nedenle kurbanların aileleri acılarına rağmen sorgulamaya tabi tutuluyor ve potansiyel suçlu görülüyordu. Oğlunun öldürüldüğü alanı temizleyen bir anne bile şüpheleri üzerine çekmişti.

 

Ailelerden birini temsil eden avukatlardan Mehmet Daimagüler, "Almanya'da yeraltında fazla yaşayamazsınız; destek aldığınız insanlar olması lazım; ben de bu grubu kimlerin desteklediğini bilmek istiyorum" diyor.

kaynak:posta


Etiketler beate zschaepe
Yorumlar