Anasayfa /  Dünya

Almanya 10 Bin İşçi Alımı Yapacak Başvurular Başladı mı? Son Durum ne?

OBM Türkiye Almanya işçi alımı konusunda sürecin ne olduğu bilinmiyor. 

Abone ol
Abone ol 13 Aralık 2018 12:20

OBM Türkiye tarafından yapılan açıklamada Almanya' da çalıştırılacak 10 bin işçi alım sürecine dair ilanların yayımlandığı, İŞKUR işbirliğinde bu kişilerin 6 aylık süre boyunca Almanya' da çalıştırılarak en az 3 bin euro maaş ile görev alacaklarına yer verilmişti. 

Yapılan açıklamalardan sonra yüzbinlerce kişi tarafından başvuru adresleri merak edildi. Başvuru adresinin de kamuoyuna yansıtılmasıyla beraber, firma websitesi üzerinden yüzbinlerce başvuru aldı ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. 

Bu zamanda firmanın websitesi çöktü, yenilendi ve tekrar kullanıma açıldı. Bu durumların yaşandığı esnada konsolosluk tarafından açıklama yapılarak, şirketin mevcutta böyle bir faaliyetinin bulunmadığına yer verildi. Benzer bir açıklama da zaten daha önce İŞKUR tarafından yapılmıştı ve şirketin İŞKUR nezdinde herhangi bir başvurusunun bulunmadığı söylenmişti.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA YAPILDI

Resmi kurumların açıklamalarından sonra OBM Türkiye isimli şirket tarafından da açıklama yapıldı. Bu açıklamada, özel sektör şirketi olduklarına, yıllardır bu şekilde yurt dışında belirli meslek gruplarına yönelik işçileri aldıklarına ve geçici süreli olarak yurtdışında çalıştırdıkları değinildi. 

Şirket yetkilisi tarafından yapılan açıklamada " Biz özel sektörüz. Almanya'da özel sektör ile anlaşmalar yaparak tam 10 yıldır istihdam sağlıyoruz. Nitekim Alman konsolosluğu da açıklamanın sonunda bizi doğrulayarak 'Nitelikli bir meslek eğitimi almış, uzman personele Almanya'da özel sektörün bazı branşlarında ihtiyaç duyulmaktadır' demiştir. 

Biz özel sektörün bu ihtiyaçlarına tam 10 yıldır başka ülkelerden zaten cevap veriyoruz. Neden Türkiye'den de olmasın dedik. Almanya OBM'nin "obm-aviation.de" adlı internet sitesinde faaliyetlerimiz ve kurumsal kimliğimiz tüm detayları ile yer almaktadır. 

Önyargıyla yaklaşanlar ve özellikle araştırmadan sosyal medyada bilinçsizce şirketimize saldıranlar karşısında yasal haklarımız mahfuzdur.

3 BİN EURO MAAŞLA İŞÇİ ALIMI BAŞVURULARI

Daha önce yapılan açıklamada 3 bin euro maaşla Almanya' da çalıştırılacak işçilere yönelik bir başvuru ekranı açılmıştı şuan itibariyle bu başvuru ekranına ulaşılamıyor. 

400 bin üzerinde başvuru aldığı açıklanan Almanya işçi alımı konusuyla alakalı, başvuruların tekrar ne zaman açılacağı bilinmiyor. 


Yorumlar