Anasayfa /  Dünya

ABD’den flaş Hakan Atilla hamlesi! Pensilvanya’ya nakledildi

Rahip Brunson gerilimi tüm hızıyla devam ederken ABD'den çarpıcı hamle geldi. Connecticut eyaletinde tutuklu bulunan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın ABD'nin Pensilvanya eyaletinde bir cezaevine nakledildiği ortaya çıktı. Naklin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de yaşadığı Pensilvanya eyaleti olması dikkat çekti.

Abone ol
Abone ol 15 Ağustos 2018 00:38

ABD’de tutuklu bulunan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın Pensilvanya eyaletinde bir cezaevine nakledildiği ortaya çıktı.

Habertürk’ten Nalan Koçak’ın haberine göre; Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, FETÖ elebaşı Gülen’in yaşadığı Pensilvanya eyaletinde bir cezaevine nakledildi.

‘KOŞULLARI DAHA İYİ BİR HAPİSHANE’

Amerikan Federal Mahkum Sistemi'ndeki bilgilere göre Atilla, Pensilvanya'daki Schyulkill Cezaevinde bulunuyor. Serbest bırakılacağı tarih ise sistemde 25 Temmuz 2019 olarak görünüyor. Cezaevinin internet sitesindeki bilgilere göre, burası sadece erkek hükümlülerin tutulduğu orta güvenlikli bir cezaevi. Basındaki bazı haberlere göreyse diğerlerine kıyasla koşulları daha iyi bir hapishane.

Hakan Atilla, İran yaptırımları davasında New York Bölge Mahkemesi tarafından suçlu bulunmuş, geçtiğimiz mayıs ayında da hapis cezası 32 ay olarak açıklanmıştı. Cezaevinde tutulduğu süre çıkarıldığında cezası 18 ay olarak belirlenmişti. İyi hal nedeniyle de cezada indirim bekleniyordu. Atilla, Connecticut eyaletine bağlı Danbury kentindeki federal cezaevinde tutuluyordu.


Yorumlar