Anasayfa /  Dünya

ABD: Türkiye’nin ekonomik sorunlarının bizim tedbirlerimizle ilgisi yok

ABD il Türkiye arasında başlayan Rahip Brunson krizinin ardından ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'ye karşı birçok yaptırım uygulayarak doların tavan yapmasını sağlayıp bir ekonomik savaş başlatmıştı. Trump'ın Türkiye'yi hedef alan sözleri ve eylemlerine karşılık ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert'ın yaptığı açıklama büyük bir tutarsızlığın göstergesi.... ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert'ın yaptığı açıklama da Türkiye’nin yaşadığı ekonomik sorunların hiçbir şekilde Washington’un Ankara’ya yönelik eylemleri ve politikalarıyla ilgili olmadığını belirtti.

Abone ol
Abone ol 15 Ağustos 2018 01:45

Nauert, bugünkü basın toplantısında, "Türkiye'de yaşanan her neyse, ABD'nin dış politikasının ve başvurduğu eylem ve mekanizmaların çok ötesinde olduğunu ekonomistler de size söyler. Ekonomik sorunlar, bizim Türkiye'deki iki kişiye karşı yaptırımları uygulamaya koymamızla başlamadı" diye açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'nin elektronik ürünlerine boykot uygulayacakları açıklamasına da değinen Nauert, "Bu açıklamayı gördüm, ama bunun gerçekten olacağını teyit edemeyeceğim. Bunun gerçek politika olup olmadığını anlamak için bekleyeceğiz" dedi.


Yorumlar