Anasayfa /  Dünya

ABD ile Pakistan arasındaki gerginlik sürüyor

ABD'nin Pakistan'nı terörü finanse etmekle suçlaması iki ülke arasında gerginliğe neden oldu. Pakistan Dışişleri ve Savunma Bakanı Khurram Dastagir, ABD'ye yönelik yaptırımların tamamının masada olduğunu söyledi.

Abone ol
Abone ol 01 Haziran 2018 21:22

Pakistan, ABD'nin talebiyle terörizmi finanse eden ülkeler listesine gri kategoriye alınmasına tepki gösterdi. Pakistan Dışişleri ve Savunma Bakanı Khurram Dastagir, gerginliğe rağmen ABD ile tüm iletişim, ulaşım ve ikmal hatlarını açık tuttuklarını belirterek, buna rağmen tüm seçenekleri masada olduğunu söyledi.

Merkezi Paris'te bulunan Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine İlişkin Mali Çalışma Grubu'nun (FATF), ABD Başkanı Donald Trump'ın talebiyle Pakistan'ı terörü finanse eden ülkeler listesinde gri kategoriye aldığını söyleyen Han, bir adım ötesinin kara liste olduğunu belirterek, bu durumun Pakistan ekonomisine zarar verdiğini belirtti.

"ÇIKMAZDAYIZ"

Han, ABD'nin söz konusu kararı ile Afganistan'daki karışıklığı sona erdirememesinin suçunu Pakistan'a attığını ifade etti. İki ülke arasında son dönemde üst düzey bir görüşme olmadığını ifade eden Han, "Sadece çok resmi diplomatik seviyeli görüşmelerin yapıldığı bir çıkmazdayız. İslamabad'daki ABD Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığımızla görüşüyor, bizim ABD'deki elçimiz ABD Dışişleri ile görüşüyor ama bunlar gerçek iletişim değil. İki ülke birbiriyle görüşmüyor." şeklinde konuştu.

Han, iki ülke arasında üst düzey görüşmelerin sadece ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel ve Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Kamar Cavit Bajva arasında yapıldığını da sözlerine ekledi. Pakistan'ın 17 yıldır terörle mücadele için ABD'den mali destek aldığını da hatırlatan Han, ülke ekonomisine de katkısı olan bu yardımın yeni yılda alınamadığını söyledi.


Yorumlar