Anasayfa /  Dünya

ABD Dışişleri Bakanı'ndan Cemal Kaşıkçı açıklaması!

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Beyaz Saray'da Cemal Kaşıkçı ile ilgili açıklama yaptı: "Kaşıkçı olayını ciddiye aldığımızı Suudilere de, Türklere de anlattık. Veliaht Prens 'olayı ciddiyetle araştıracağız' dedi. Soruşturmanın kısa sürede sonuçlanmasını bekliyoruz."

Abone ol
Abone ol 18 Ekim 2018 18:24

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo İstanbul'da Suudi Arabistan Başkansolosluğu'na girdikten sonra bir kez daha kendisinden haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili Beyaz Saray'da açıklama yaptı.

Ziyaretlerine ilişkin Başkan Trump'ı bilgilendirdiğini aktaran Pompeo, "Türkler ve Suudiler Kaşıkçı'nın kaybolmasını ciddiye alıyor. Kaşıkçı olayını ciddiye aldığımızı Türklere de Suudilere de ilettik. Suudi Arabistanlı yetkililerin konuyu derinlemesine araştırmak için bir kaç gün daha süreye ihtiyacı var. Suudiler ayrıntılı bir soruşturma yürüteceklerini garanti ettiler. Bizim de beklentimiz bu yönde. Sonucunu hepimiz göreceğiz, Suudi Arabistan'ın atacağı adımları göreceğiz. Erdoğan da Kaşıkçı soruşturmasının sonuçlarını bizimle paylaşacak." şeklinde konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, salı günü Suudi  Arabistan'a yaptığı ziyarette Veliaht Prens Muhammed Bin Selman ile yaptığı görüşmede, muhatabına muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili  soruşturmayı sonuçlandırması için 72 saat süre verdiği iddia edilmişti.


Yorumlar