Anasayfa /  Dünya

ABD Başkanı Donald Trump öldü mü? Trump kalp krizimi geçirdi?

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in tüm planlarını iptal etmesi ile Beyaz Saray'da verilen acil durumun ardından ABD Başkanı Donald Trump'ın öldüğü iddiaları sosyal medyayı salladı. Peki Donald Trump öldü mü? Ayrıntılar bekleniyor

Abone ol
Abone ol 02 Temmuz 2019 21:02

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in, tüm planlarını iptal ederek Beyaz Saray'a dönmesi sosyal medyayı karıştırdı.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence acil olarak Beyaz Saray'a çağrıldı. Aynı dakikalarda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de birtakım ziyaretlerini iptal ederek toplantıya katılması tüm dünyada merak uyandırdı.

Sosyal medyada ise acil durumla ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı. Bunlardan en dikkat çekeni ise ABD Başkanı Donald Trump'ın rahatsızlanarak hayatını kaybettiği şeklinde olan iddiaydı. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda Donald Trump'ın beyin kanaması sonucu öldüğü iddia edilmeye başlayınca mesele bir anda koptu gitti.

Trump öldü mü?

Sosyal medyadan yayılan iddialara göre, son olarak Japonya'daki G-20 zirvesine katılan Donald Trump, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Sosyal medya kaynıyor

Trump'ın hayatını kaybettiği iddiaları sosyal medyaya bomba gibi düşerken, gazeteci Nevzat Çiçek de sosyal medyada yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Washington Kremlin Brüksel’deki hateketlilik nedeni ne olabilir İddialar:

1-) Denizaltı nükleer sızıntı,

2-) Trump öldü başkan yardımcısına protokol uygulanıyor,

3-) İran meselesi her şey normal...Bekleyip göreceğiz 

Dünya bu haberle çalkalandı

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence henüz bilinmeyen bir nedenle New Hampshire'a yapacağı ziyareti iptal ederek Washington'a geri döndü. Pence'in Beyaz Saray'a dönüşü ilk olarak 'acil durum' olarak tanımlansa da, daha sonra yetkililer durumun 'acil' olmadığı yönünde açıklamalar yaptı. Pence'in sözcüsü Alyssa Farah tarafından yapılan açıklamada, "Başkan Yardımcısı'nın Washington'da kalmasını gerektiren bir şeyler oldu. Alarm vermek için bir neden yok. New Hampshire'a yapacağı ziyareti yeniden planlamak için sabırsızlanıyor" ifadelerini kullandı. Üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi ise durumun Başkan Trump veya Pence'in sağlık durumuyla ilgili olmadığını ve bir ulusal güvenlik konusu da olmadığını belirtti.

DONALD TRUMP ÖLDÜ MÜ

Pence'nin Beyaz Saray'a dönüşü basında 'Acil durum' olarak yer bulurken, sosyal medyada ABD Başkanı Donald Trump'ın öldüğü ya da öldürüldüğü iddialarıyla çalkalandı.

Bazı sosyal medya platformlarında Trump'ın suikaste uğradığına dair paylaşımlar yapılırken Beyaz Saray'dan iddialara cevap gelmedi.

Pence'nin dönüşüne ilişkin yapılan açıklamada ise "Başkan Yardımcısının Washington'da kalmasını gerektiren bir durum ortaya çıktı. Acil bir durum yok" ifadelerine yer verildi.




Yorumlar