Anasayfa /  Popüler  /  Önemli günler

Dünya Su Günü nedir? Bugün 22 Mart Dünya Su Günü!

Yaşamımızın kaynağı olan suyun günü bugün. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu' 1993'te 22 Mart'ı Dünya Su günü olarak kabul etti. İşte 22 Mart Dünya Su Günü hakkında merak edilenler...

Abone ol
Abone ol 22 Mart 2019 17:53

Yaşamımızın kaynağı olan suyun günü bugün. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu' 1993'te 22 Mart'ı Dünya Su günü olarak kabul etti. İşte 22 Mart Dünya Su Günü hakkında merak edilenler...

Metabolizmamızın %70’ine yakını sudan oluşuyor. Tüm sistemlerimizin en iyi şekilde çalışması için su, büyük bir önem arz ediyor. 22 Mart Dünyada yaşamımızın olmazsa olamzı suyun günü ilan edildi. Dünya Su Gününe özel bilgiler haberimizde.

İYİ BİR İÇME SUYUNUN 11 ÖZELLİĞİ

– Hastalık yapıcı mikroorganizmalar içermemelidir.– Kokusuz, renksiz, berrak ve içimi hoş olmalıdır.

– Sularda fenoller, yağlar gibi suya kötü koku ve tat veren maddeler bulunmamalıdır.

– Yeterli derecede yumuşak olmalıdır.

– Hidrojen sülfür, demir ve mangan gibi elementleri ihtiva etmemelidir.

– Suda sağlığa zararlı kimyasal maddeler bulunmamalıdır. Bazı kimyasal maddeler zehirli etki yapabilir; arsenik, kadmiyum, krom, selenyum, kurşun, cıva gibi. Bunun yanında baryum, nitrat, florür, radyoaktif maddeler, amonyum, klorür gibi maddeler sınır değerlerinin üzerinde sağlığa olumsuz etkileri olan maddelerdir.

– Nitrit, amonyak bulunmamalıdır. Bunlar, suyun organik maddelerle kirlendiğini gösterir. Nitrat ise kirlenmenin aşırı düzeylere yükseldiğini gösterir. Bu maddelerin içme suyunda bulunmaları tehlikelidir. Hele çocuklar için daha tehlikelidir.

– Suda 200 miligramdan fazla klorür bulunması kirlenme işareti sayılabilir.

– Flour 1 litrede 1 miligramdan az, 2 miligramdan fazla olmamalıdır.

– Demir 1 litrede 1-2 miligram bulunmalıdır.

– Suya sertlik veren en önemli maddeler kalsiyum , magnezyum ve klorür bileşikleridir.


Yorumlar