Anasayfa /  Dünya

Dünya savaşı mı başlıyor? Trump'tan Çin'e büyük tehdit !

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüsle mücadele kapsamında düzenlediği toplantıda Çin'i açıkça tehdit etti. Trump, "Eğer hataysa hatadır ama kasten sorumlular ise sonuçlarıyla yüzleşmeleri gerek" dedi.

Abone ol
Abone ol 19 Nisan 2020 09:07

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'in yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından kasten sorumluysa bunun sonuçlarıyla yüzleşmesi gerektiğini söyledi.

Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü'nün Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan Trump, ABD'de salgının "pik noktasına" ulaştığına dair olumlu sinyaller görmeye devam ettiklerini ifade etti.

TRUMP: ÇİN'DE ÖLÜM ORANI DAHA YÜKSEK
ABD'deki ölüm oranlarını nüfusa oranla Batı Avrupa ülkeleri ile karşılaştıran Trump, "Ölüm oranımız muhtemelen Almanya hariç, diğer Batı Avrupa ülkelerinden çok daha düşük. Birleşik Krallık, İsviçre, Belçika, İtalya, Fransa bu ülkeler arasında yer alıyor. İspanya'nın ölüm oranı ise ABD'den yaklaşık 4 kat daha fazla." dedi.

Çin'deki rakamların ise gerçeği yansıtmadığı iddia eden Trump, "Çin bir numara. Ölüm oranında bizden çok daha ilerideler." diye konuştu.

TRUMP'TAN ÇİN'E TEHDİT
Trump, Çin'in salgındaki rolüne ilişkin, "Eğer hataysa hatadır ama kasten sorumlular ise sonuçlarıyla yüzleşmeleri gerek" dedi.

Teksas ve Vermont eyaletlerindeki bazı iş yerlerinin sosyal mesafe kurallarına uyularak gelecek pazartesi günü açılacağını duyuran Trump, Montana'nın salgın kapsamında getirilen kısıtlamaları cuma günü kaldırmaya başlayacağını ve Ohio, North Dakota ile Idaho'nun da 1 Mayıs'tan itibaren iş yerlerini aşamalı olarak açmaya başlayacağını söyledi.

"NÜFUSA ORANLA TEST SAYISINDA ÖNDEYİZ"
Trump, ABD genelinde şimdiye kadar 4 milyondan fazla koronavirüs testi yapıldığını aktararak, nüfusa oranla test sayısının da birçok ülkeden daha fazla olduğunu savundu.

ABD'nin binlerce suni solunum cihazı üretmeye ve stoklamaya başladığını söyleyen Trump, suni solunum cihazının yeterli olmadığı Meksika'ya ise yardım edeceklerini belirtti.

Etiketler Abd çin savaş tehdit
Yorumlar