Anasayfa /  Dünya

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüsü küresel salgın ilan etti

Dünya Sağlık Örgütü, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) pandemi (salgın) olarak nitelendirilebileceğini duyurdu...

Abone ol
Abone ol 11 Mart 2020 19:50

Dünya Sağlık Örgütü, 118 ülkede görülen binlerce kişinin öldüğü 100 bini aşkın kişinin enfekte olduğu koronavirüsü pandemi yani küresel salgın ilan etti.

DSÖ'den yapılan açıklamada koronavirüs için pandemi ilanının mücadelede bir değişiklik olacağı anlamına gelmediği ifade edildi.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros, Cenevre'de düzenlenen basın toplantısında tüm dünyada 100'ün üstünde ülkede görüne koronavirüsü pandemi, yani küresel salgın ilan ettiklerini duyurdu.

Tedros, "Corona virüs salgının hem yayılma hızı hem şiddeti dolayısıyla endişeliyiz. İki haftada Çin dışında görülen vaka sayısı 13'e katlandı. Bu nedenle Covid-19'un pandemi olarak karakterize etmeye karar verdik" dedi.

PANDEMİ NEDİR?
DSÖ, daha önce corona virüs salgını için sabit seviyede oluşan ve popülasyonda görece olarak yüksek derece seyreden hastalıklara denilen epidemi terimini kullanıyordu. Pandemi terimi ise koronavirüs gibi bir kıta, hatta tüm dünya yüzeyi gibi çok geniş bir alanda yayılan ve etkisini gösteren salgın hastalıklar için kullanılıyor.

Yorumlar