Anasayfa /  Güncel

Dünya Nereye Gidiyor Sebep Korona'mı ?

Yaşadığımız bu koronavirüs olayları herkesi derinden etkiledi ve haliyle insanlar daha koronavirüs'ü yaşamadan farklı farklı olaylar kapıları çalmaya başladı. Ekonomi, işsizlik, ücretsiz izine ayrılanlar? Artık insanların piskolojileri bozuluyor mu?

Abone ol
Abone ol Editör Anıl Fidan 23 Nisan 2020 17:09

Çinde başlayan bu salgın her ülkeyi derinden etkiledi. Çoğu ülke bu salgının sadece çin'de yaşanıp biteceğini düşünerek hiç bir şekilde önlem alınmadı. Haliyle salgın yayılmaya başlamıştı. İnsanlar her gün televizyonlarda ve internette koronavirüsü takip ediyordu. 

çin korona

Ardından İtalya, İran, İspanya, İngiltere, Amerika, Almanya, Türkiye vb. ülkelerde peş peşe gelen acı haberleri duydukça iyice insanları piskolojileride bozulmaya başladı.

Ve insanlara bu yetmiyormuş gibi tabikide salgın yüzünden işsizlikler, ücretsiz izinler ve evde kalıp bunalıma girmeler. Dolar, Altın, Euro hepsi tavan fiyatları görmeye başladı.
Diyelimki korona bitti bu seferde düğünü olanlar evlenecek gençler heralde 1-2 sene ertelemek zorunda kalacaklar. Çünkü salgın biter ama ekonomik salgın her zaman daha da büyür.

İnsanlar artık sadece bu tür kelimeleri aramaya başlamışlardı?

Koronavirüs ne zaman bitecek ?
Koronavirüs vaka sayısı?
koronavirüs ölüm sayısı?
Aşı ne zaman bulunur?

koronavirüs aşı

Tabikide gün geçtikçe vakalar ve ölüm sayılarıda artıyordu. Dünyada vaka sayısınız 1 milyon kişiyi geçeceğini söylediler ama maalesef şu anda 3 milyona yaklaştı. Aynı zamanda ölüm sayısıda 200 Bini zorluyor. 

PEKİ BU SALGIN NE ZAMAN BİTECEK?

Araştırmalara göre zaten aşı bulunsa bile 2020 ' yi bile geçer diyorlar. Normal olarak bir aşının bulunup seri üretime geçmeside o kadar koylay değil. 

Gelelim ilaçlara çoğu ülke kendince ilaçlar kullanmaya başladı. Ama Türkiye'nin hedefi farklıydı ve çin'den gelen o ilaç olay yarattı. Adı: Favipiravir.  İlk etapta 1250 kutu getirilmişti. Tabikide etkilerini gördüğümüzü açıklayan Bakan Fahrettin KOCA insanlara sabırlı olmalarını söylemişti.

Günler geçti ölümler vakalar artıyordu ve ne zaman biteceğide belli olmayan bu salgın artık gerçekten aşırı can sıkıcı bir hale geldi. Koronavirüs ne zaman dünyayı terkedecek ?

türkiye vaka sayısı
Türkiye bu virüsü ne zaman yenecek? Entübe sayıları düşerken aynı anda yoğun bakım sayılarıda hızla düşüyor. En son 22.04.2020 tarihinde hızlı bir düşüş ile Türkiye'nin vaka sayısı artık 3.083 oldu. 

Tabikide Bakan Fahrettin KOCA herkesi uyardı ve şöyle dedi;

Bugünki olaylara kimse bir rahatlık olarak bakmasın henüz hiç bir şey belli değil. Tamam iyi yerlere gidiyoruz ama yinede tedbiri elden bırakmayalım. Evde kalıp Türkiyenin gücü olalım. 

Hemen Ardından 23.04.2020 itibariyle 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulandı.

Daha öncede yaşadığımız ve milyonlarca kayıp verdiğimiz salgınlar oldu ama şuan Teknoloji'nin çok ilerde olmasıyla bu tarz olayların bir daha yaşanması zor bir hale geldi. 

Şimdi bu 4 günden sonra acaba Türkiye nasıl bir vaka ve ölüm tablosu Görecek ?

Bunun cevabı için bizi takip edin. Trhaberler.com olarak sizlere özgün olarak haber yayınlıyoruz ve dünyada neler oluyor ? Türkiyede koronavirüs nasıl ilerliyor ? gibi haberleride sizlere ulaştırmaya çalışıyoruz. 

google

Google arama mototunda trhaberler yazıp bizi bulabilirsiniz. Haberimizi sizde paylaşmak istiyorsanız sosyal medya ağlarından paylaşabilirsiniz.

Yorumlar