Anasayfa /  Spor

Dünya Kupası'nda finalin adı belli oldu!

2018 FIFA Dünya Kupası yarı final mücadelesinde Hırvatistan, normal süresi 1-1 biten maçın uzatma bölümünde Mandzukic'in kaydettiği golle İngiltere'yi 2-1 mağlup etti ve tarihinde ilk kez finale yükseldi.

Abone ol
Abone ol 12 Temmuz 2018 03:38

2018 FIFA Dünya Kupası yarı final mücadelesinde Hırvatistan, normal süresi 1-1 biten maçın uzatma bölümünde Mandzukic'in kaydettiği golle İngiltere'yi 2-1 mağlup etti ve tarihinde ilk kez finale yükseldi. FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır'ın düdük çaldığı karşılaşmada İngiltere'yi yenen Hırvatistan'ın finaldeki rakibi, Fransa oldu. İngiltere ise üçüncülük karşılaşmasında Belçika'nın karşısına çıkacak.

5'inci dakikada İngiltere'nin kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Trippier'ın şık vuruşu filelerle buluştu: 0-1.



İlk yarıyı İngiltere 1-0 önde tamamladı.



68'inci dakikada Vrsaljko'nun sağ kanattan içeri kestiği topa dokunan Perisic, ağları sarstı: 1-1.



Normal süre 1-1'lik eşitlik ile tamamlandı ve uzatmalara gidildi.



109'uncu dakikada Perisic'in kafası ile ceza sahasına gönderdiği topu önünde bulan Mandzukic'in vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-1.



Hırvatistan, İngiltere'yi 2-1 mağlup etti. 



VIDA ISLIKLANDI



Beşiktaş'ın Hırvat futbolcusu Domagoj Vida, karşılaşmada topu ayağına aldığı anlarda Rus taraftarlar tarafından ıslıklandı.



Vida, Rusya ile oynadıkları çeyrek final maçının ardından Vukojevic ile birlikte sosyal medyadan paylaştığı bir videoda "Bu galibiyet Ukrayna için" ifadelerini kullanmış ve bunun üzerine FIFA, Hırvat oyuncu için soruşturma başlatmıştı.


Yorumlar