Anasayfa /  Spor

Quaresma attı, Portekiz turladı

2018 Dünya Kupası B Grubu'nda İran ile Portekiz karşı karşıya geldi. Mücadele 1-1'lik eşitlikle son buldu. Portekiz, Ricardo Quaresma'nın muhteşem golüyle 1-0 öne geçerken İran 90'da Karim Ansarifard'ın penaltı golüyle eşitliği yakaladı. Cristiano Ronaldo ikinci yarıda bir penaltı atışından yararlanamadı. İran son dakikada kritik bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Bu skorla birlikte İspanya ve Portekiz 5'er puanla son 16'ya kalan takımlar oldular. 4 puanlı İran ve 1 puanlı Fas ise turnuvaya veda ettiler. Bu sonuçla Portekiz Uruguay ile, Rusya ise İspanya ile eşleşti.

Abone ol
Abone ol 25 Haziran 2018 23:07

STAT: Mordovia

HAKEMLER: Enrique Caceres, Eduardo Cardozo, Juan Zorrilla

İRAN: Beiranvand, Safi (Dk. 56 Mohammadi), Rezaeian, Hosseini, Pouraliganji, Ezatolahi (Dk. 76 Ansarifard), Taremi, Jahanbakhsh (Dk. 70 Ghoddos), Amiri, Ebrahimi, Azmoun

PORTEKİZ: Patricio, Guerreiro, Soares, Fonte, Pepe, Mario (Dk. 84 Moutinho), Quaresma (Dk. 70 Bernardo Silva), Carvalho, Adrien Silva, Ronaldo, Andre Silva (Dk. 90+4 Guedes)

GOLLER: Dk. 90+3 (P) Ansarifard (İran) - Dk. 45 Quaresma (Portekiz)

SARI KARTLAR: Safi, Azmoun (İran) - Guerreiro, Quaresma, Ronaldo, Soares (Portekiz)




Quaresma, Dünya Kupası'nda da imzasını attı. #Trivela pic.twitter.com/mBzLCP32Xm


— TurkSpor TV (@TurkSporTV) June 25, 2018




MAÇTAN DAKİKALAR

2018 FIFA Dünya Kupası B Grubu son hafta maçında Portekiz ile İran 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla birlikte Portekiz 5 puana yükselerek grubu ikinci sırada tamamladı. İran ise 4 puanda kalarak turnuvaya veda etti. Portekiz'in son 16 turundaki rakibi, A Grubu'nu ilk sırada bitiren Uruguay olacak.

45'inci dakikada sağ kanatta Adrien Silva ile paslaşan Quaresma, yaptığı trivela vuruş ile şık bir gole imza attı: 0-1.

53'üncü dakikada Portekiz'in kazandığı penaltıda topun başına geçen Ronaldo, penaltı atışından faydalanamadı. Kaleci Beiranvand, gole izin vermedi.

90+3'üncü dakikada İran'ın kazandığı penaltı vuruşunda topun başına geçen Ansarifard, topu filelere gönderdi: 1-1.

function resizeIframe(obj) {obj.style.height = 0;obj.style.height = obj.contentWindow.document.body.scrollHeight + 'px';}


Yorumlar