Anasayfa /  Spor

Kritik maçta gülen taraf Danimarka oldu! Peru - Danimarka maç özeti izle

Dünya Kupası C Grubu'nda Peru ile Danimarka karşı karşıya geldi. Büyük çkişmeye sahne olan mücadele 1-0'lık Daninmarka üstünlüğüyle son buldu. Danimarka'nın golünü 59. dakikada Yussuf Poulsen kaydetti. Kasper Schmeichel kalesinde kaptığı güzel kurtarışlarla Peru'ya geçit vermedi. Gruptaki diğer mücadede Fransa Avrustralya'yı 2-1 yenmişti. Bu sonuçla birlikte Fransa ve Danimarka C Grubu'nda 3'er puanla avantajlı konuma geçti. C Grubu'nda bir sondaki maçlar perşembe günü oynanacak. Fransa Peru ile, Danimarka ise Avustralya ile karşı karşıya gelecek.

Abone ol
Abone ol 16 Haziran 2018 18:56

FIFA Dünya Kupası’nda C Grubu’nun kritik maçında Peru ile Danimarka karşı karşıya geldi. Grubun ilk karşılaşmasında Fransa, Avustralya’yı zorlanmasına rağmen 2-1 mağlup etmeyi başarırken Danimarka da Peru’yu 1-0’lık skorla mağlup etti.

36 yıl aradan sonra ilk kez Dünya Kupası’nda yer alma şansı bulan Peru, pek çok fırsattan yararlanamazken 59’da Yurary Poulsen’in golüyle Danimarka sahadan 1-0 galip ayrıldı. VAR (video yardımcı hakem) yardımıyla 45+1’de penaltı şansı yakalayan Peru’da Christian Cueva’nın şutu üstten auta gitti.

Gruptaki ikinci maçlarda 21 Haziran’da saat 15.00’te Fransa ile Peru, saat 18.00’de ise Danimarka ile Avustralya bir araya gelecek.

Stat: Mordovia Arena (Saransk)

Hakem: Bakary Gassama

Saat: 19.00

Yayın: TRT 1

Peru: Gallese, Advincula, Ramos, Rodriguez, Trauco, Tapia, Yotun, Carrillo, Farfan, Cueva, Flores

Teknik Direktör: Ricardo Gareca

Danimarka: Schmeichel, Dalsgaar, Kjaer, Christensen, Stryger, Delaney, Kvist, Jorgensen, Eriksen, Yurary, Sisto,

Teknik Direktör: Age Hareide

2018 DÜNYA KUPASI PERU 0 - 1 DANİMARKA MAÇI CANLI ANLATIM

PERU 0 - 1 DANİMARKA

DK:95' MAÇ SONA ERDİ! Danimarka, Peru'yu 1-0 mağlup etti ve Dünya Kupası'na 3 puanla başladı.

DK:94' Peru bu dakikalarda ceza sahasına yaptığı üst üste ortalarla son bir şans arıyor.

DK:93' Danimarka'da maçtaki tek golün sahibi Poulsen, Yotun'a yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kartla cezalandırıldı.

DK:91' Danimarkalı futbolcular zamanı eritmek için yavaş hareket ediyor.

DK:90' Mücadelenin sonuna en az 5 dakika ilave edildi.

DK:89' Danimarka'da Jorgensen ceza sahasına tek başına girdi ve Advincula'nın müdahalesiyle yerde kaldı. Oyun devam ediyor.

DK:87' Peru üst üste ataklarına devam ediyor. Danimarka kaptığı toplarla hızlı çıkmaya çalışıyor. Normal sürede son 2 dakikanın içine girdik.

DK:87'Peru son oyuncu değişikliği hakkını kullandı. Tapia oyundan çıkarken, Aquino Sanchez oyuna dahil olan isim oldu.

DK:86' Sarı Kart Thomas Delaney

DK:85'  Peru'da az önceki gol pozisyonunu kaçıran Farfan oyundan alındı. Farfan'ın yerine dahil olan isim Raul Mario Rudiaz.

DK:83' ÇİZGİDEN ÇIKTI! PERU GOLE ÇOK YAKLAŞTI! Carillo sağ kanattan çok hızlı içeri girdi ve Farfan'a çıkardı. Farfan sert vurdu ama Danimarka çizgiden çıkardı.

DK:81' SON ANDA SAVUNMA! Danimarka yeniden hızlı çıktı. Eriksen'in pasına bekletmeden vuran Jörgensen kaleyi bulamadı. Araya giren Peru savunması topu taca uzaklaştırdı.

DK:81' Oyuncu Değişikliği Andreas Christensen Mathias Jattah-Njie Jørgensen

DK:80' Karşılaşmada normal sürenin son 10 dakikasına girmiş bulunuyoruz.

DK:79' OLMADI! Bu pozisyonun devamında takımın en tecrübeli ismi Guerrero ceza sahası içinde topla buluştu. Topuğuyla topu ağlarla buluşturmak isteyen Guerrero'nun şutu az farkla dışarı çıktı.

DK:78' Carillo mükemmel bir çalımla rakibinden sıyrıldı. Carillo'nun ortasında top savunmadan sekti ancak yeniden Peru'da kaldı.

DK:77' Danimarka, Peru'ya karşı maçın başından bu yana %52'yle topa sahip oldu. İlk yarıda bu oran %58'di.

DK:75' Tapia, tedavisinin ardından yeniden oyuna dahil olabilmek için kenara geldi.

DK:74' Köşe vuruşu esnasında Kjaer'le çarpışan Tapia yerde kaldı. Tapia'nın müdahalesi için sağlık ekipleri oyuna dahil oldu.

DK:73' Danimarka'nın kullanacağı köşe vuruşu önceside hakem oyunu durdurdu ve ceza sahasında itişen futbolcuları uyardı.

DK:72' BİR PERU ATAĞI DAHA! Sağ kanattan ceza sahasına giren Advincula, sol ayağıyla sert vurdu ancak kaleciyi aşamadı.

DK:71' Poulsen hem hücumda hem de savunmada bugün takıma çok yardımcı oldu.

DK:70' Peru üst üste ataklarla geliyor. Carillo sağ kale çizgisine indi ve ortasını açtı ancak Farfan'dan önce topa dokunan isim Poulsen oldu.

DK:68' KİMSE DOKUNAMADI! Peru, serbest vuruşun ardından topa yeniden sahip oldu. Sağ kanattan açılan ortada kaptan Rodriguez indirdi ama boşta kalan topa kimse dokunamadı.

DK:67'  Peru, Danimarka kalesini karşıdan gören bir noktadan serbest vuruş kullanacak.

DK:67' Danimarka'da Sisto oyundan çıkarken Braithwaite Christensen oyuna dahil olan isim oldu.

DK:66' Danimarka'da Eriksen'in pasıyla sağ kanatta topla buluşan Sisto, maçın tek golünün sahibi Poulsen'e ortaladı. Sisto ortasında isabet sağlaymadı.

DK:64' Guerrero yeniden sağ kanatta topla buluştu ve ceza sahasına girmeden önce Christensen'in müdahalesiyle yede kaldı. Hakem bu pozisyonunardından oyunu devam ettirdi.

DK:63' Guerrero girdi ve ilk pozisyonunu yakaladı. Sağ kanatta topla buluşan tecrübeli futbolcu sert vurdu ancak kaleciyi aşamadı.

DK:62' Oyuncu Değişikliği Édison Michael Flores Peralta José Paolo Guerrero González

DK:60' Bu golün ardından Peru, Danimarka karşısında beraberliği yakalayabilmek için baskısını arttırdı.

DK:59' GOL! GOL! GOL! Danimarka, Poulsen'in golüyle 1-0 öne geçti. Hızlı hücuma çıkan Danimarka'da Eriksen, Poulsen'in önüne bıraktı. Poulsen sade bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu.

DK:57' Cueva, Peru adına harika bir oyun ortaya koyuyor.

DK:55' Peru etkili geldi! İNANILMAZ BİR POZİSYON KAÇTI! Cueva çalımlarla ceza sahasına girdi ve Flores'in önüne bıraktı. Peru'da bu topa önce Flores, sonra da Carillo vuramadı ve gol şansı kaçtı.

DK:54' İkinci yarıda 10 dakika geride kalırken mücadelenin temposu ilk yarının altında kaldı.

DK:52' ÖNCE SAVUNMA SONRA DIŞARI! Eriksen ön direğe ortaladı ama Peru savunması dikkatliydi. Seken topa yeniden vuran Eriksen, bu şutunda isabeti bulamadı.

DK:51'  Yussuf Poulsen, ceza sahası sağ çaprazında yerde kaldı. Danimarka, Eriksen'le serbest vuruşu kullanacak.

DK:49' Peru'da Farfan, Flores'in harika pasında ceza sahası içinde topla buluştu ancak Danimarka' savunması ona şut şansı tanımadı.

DK:48'Peru ikinci yarıda ilk yarıdan farklı olarak rakibini 2. bölgede karşılıyor ve Danimarka'nın üstüne gelmesini bekliyor.

DK:47'Danimarka Sisto'yla etkili geldi. Sisto, Jorgensen'in boşta olduğunu gördü ve ceza sahasına ortaladı. Hakem ofsayt bayrağını kaldırdı ve hücum şansı Peru'ya geçti.

DK:46' Peru kendi yarı sahasında yaptığı paslaşmalarla Danimarka savunmasında boşluk arıyor.

DK:46'İkinci yarı başladı

DK:48' İlk yarı golsüz eşitlikle sona erdi!

DK:46' Mücadelenin ilk yarısının sonuna en az iki dakika eklenmişti.

DK:46' Penaltı Kaçtı Christian Alberto Cueva Bravo

DK:44' PENALTI!

DK:44' PERU ORGANİZE GELDİ! Peru'da Cueva yerde kaldı ve bu pozisyonun ardından hakem oyunu durdurdu. Penaltı kararı için VAR uygulamasına gidilecek. 

DK:41' İki takım da bu dakikalarda üst üste top kaybı yapıyor. Oyunun temposu top kayıpları sebebiyle düştü.

DK:40' Karşılaşmanın ilk yarısında normal sürenin son 5 dakikasına girdik.

DK:38' ÖNCE BARAJ SONRA GALLESE! Eriksen'in kullandığı serbest vuruş barajdan döndü. Bu pozisyonun ardından Schöne'nin uzaklardan şutu kaleci Gallese'de kaldı.

DK:38'Peru'da Tapia, bu pozisyonun ardından sarı kartla cezalandırıldı.

DK:37'Sisto, Eriksen'in pasında hızla ceza sahasına hareketlendi ancak Tapia'nın müdahalesiyle yerde kaldı. Danimarka tehlikeli bir yerden serbest vuruş kullanacak.

DK:37' Maçın başındaki Peru etkisi kırıldı ve Danimarka kontrolü eline aldı.

DK:36'Danimarka'da zorunlu oyuncu değişikliği. Sakatlanan Kvist oyundan çıkarken, Lasse Schöne yerine dahil oldu.

DK:35' Danimarka'da Kvist, sedyeyle oyun alanının dışına taşındı. Danimarkalı futbolcu oyuna devam edemeyecek.

DK:34' Oyun bu dakikalarda iki takımın da karşılıklı faulleri sebebiyle sık sık duruyor.

DK:32'Kvist'in tedavisi için sağlık ekipleri oyuna dahil oldu.

DK:31'Kvist ve Farfan arasındaki ikili mücadelenin ardından Danimarkalı Kvist yerde kaldı. Kaburga kemiklerine darbe alan Kvist, acı içinde kıvranıyor.

DK:30'Danimarka'da Eriksen, Peru yarı sahasını hızla geçti ancak yalnız kaldı. Peru, hücum etmeyi deneyecek.

DK:29' Peru'da bu dakikalarda maçın başında kanatlarda oynayan isimler yer değiştirdi.

DK:28' AZ FARKLA! Peru uzun süre sonra ilk kez geldi. Farfan önce topu indirdi sonra da ceza sahası içinde sert bir şutla kaleciyi avlamak istedi ancak Kjaer'in de müdahale ettiği bu şut az farkla dışarı çıktı.

DK:26' Delaney, Peru yarı sahasını hızla geçti ve uzaklardan şansını denedi. Delaney'in sert şutu farklı bir şekilde dışarı çıktı.

DK:25'Christian Eriksen, Danimarka'nın Dünya Kupası elemelerinde attığı 22 golün 11'ini kaydetti. Danimarka, bu Dünya Kupası'nda ondan çok şey bekliyor.

DK:24' Danimarka üst üste köşe vuruşlarıyla etkili olmaya çalışıyor. Eriksen'in kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içindeki Delaney faul bekledi ancak oyun devam etti.

DK:22' Danimarka, maçın başından Peru'ya karşı %57'yle topa sahip oldu.

DK:21' Danimarka, kendi yarı sahasından yan paslarla çıkmaya çalışıyor.

DK:20' Peru'da Carillo, kale sahasına uzak bir noktadan ortaladı ancak Flores topla buluşmadan önce ofsayt bayrağı havaya kalktı.

DK:19' DANİMARKA ORGANİZE GELDİ! Sisto, Jorgensen ile yaptığı paslaşmaların ardından ceza sahasına girdi ve şut şansı yakaladı. Sisto'nun şutu Peru savunmasından döndü.

DK:17' Danimarka, Sisto - Delaney işbirliğiyle sol kanattan gelmek istedi. Peru savunmasının müdahalesinin ardından meşin yuvarlak kornere çıktı.

DK:16'Advincula, Christiensen ile girdiği ikili mücadelenin ardından korner kararı bekledi ancak hakem kale vuruşunu işaret etti. Danimarka oyuna yeniden hareket kazandıracak.

DK:14'Peru, Danimarka'ya orta sahada top yüzü göstermiyor. Peru'nun yaptığı önde baskı maçın başından bu yana sonuç verdi.

DK:13'PERU UZAKLARDAN DENİYOR! Farfan harika bir pasla sol kanattaki arkadaşını gördü. Pozisyonun devamında Cueva'nın şutu savunmaya çarptı ve kornere çıktı.

DK:12' PARMAKLARININ UCUYLA! Carillo, sağ kanatta topla buluştu ve sol ayağıyla topu kaleye gönderdi ancak Schmeichel parmaklarının ucuyla tehlikeyi uzaklaştırdı.

DK:11' Peru, mücadelenin başından bu yana Danimarka kalesine 3 şut gönderdi. Buna karşın Danimarka henüz şut şansı bulamadı.

DK:10'Peru organize geldi! Farfan ve Carillo'nun üst üste paslaşmalarının ardından Danimarka savunması araya girdi ve topu uzaklaştırdı.

DK:9'Danimarka maçın başından bu yana ilk kez kontrolü eline aldı. Orta sahanın ortalarında Eriksen'e yapılan faulün ardından Danimarka serbest vuruş kazandı.

DK:7' Pozisyonun devamında Yotun uzaklardan sert vurdu ancak bu şut Schmeichel'in kucağında kaldı.

DK:6' İki takım da bu dakikalarda üst üste top kaybı yapıyor.

DK:4' Peru'da Flores ceza sahasına sarktı ve Danimarka savunmasının hata yapmasını bekledi. Fenernabhçe'den tanıdığımız Kjaer, meşin yuvarlağı uzaklaştıran isim oldu.

DK:3'Danimarka'da Jorgensen sağ kanattan atağa katıldı ve ceza sahası içindeki Eriksen'i görmek istedi ancak Peru savunması dikkatliydi.

DK:2' Perulu taraftarların takımlarına müthiş destekleri var.

DK:2' Peru üst üste paslaşmalarla rakip yarı sahada boşluk arıyor. Sisto, Danimarka'da savunmasına yardımcı olan isim.

DK:1' İlk düdük çaldı ve maç başladı!

2018 DÜNYA KUPASI PERU 0 - 1 DANİMARKA MAÇ ÖZETİ İZLE

Peru - Danimarka maçı hangi kanalda, saat kaçta?

Mordovia Arena’daki mücadele saat 19.00’da başlayacak ve TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak. Maçın canlı canlı yayını trhaberler'de olacak...

Peru, turnuvaya iyi başlamak istiyor

Dünya Kupası elemelerinde Güney Amerika'dan turnuvaya katılan son takım olan Peru turnuvaya iyi başlamak istiyor. Kadrosunda genellikle bulunduğu kıtada mücadele eden isimleri bulunduran takım hem futbola yeni yıldızlar kazandırmak, hem de iyi bir grup performansı ortaya koymak istiyor. Turnuva öncesinde 5 hazırlık maçı yapan ve 4 galibiyet, 1 beraberlik alarak gelecek vaadeden takım yükselen formunu kupada devam ettirmeyi amaçlıyor.

Kupaya katılma mücadelesi

Arjantinli eski futbolcu Ricardo Gareca'nın çalıştırdığı Peru, Güney Amerika Elemeleri'nde 5. olarak kıtalararası play-off oynamaya hak kazandı. Güney Amerika Elemeleri'nde 18 maçta 7 galibiyet, 5 beraberlik, 6 mağlubiyetle 26 puan toplayan Peru, doğrudan katılım hakkı almak için ilk 4'e giremese de son hafta kıtalararası play-off'a kalmayı başardı. Kıtalararası play-off'ta Yeni Zelanda'ya 0-0 ve 2-0'lık skorlarla üstünlük sağlayan Peru, Dünya Kupası'nın yolunu tuttu.

Danimarka yıldızlarına güveniyor

Her dönem önemli yıldızları bünyesinde bulunduran Danimarka yine yıldızlarına güveniyor. Fransa haricindeki takımlara göre turnuva deneyimi de yüksek olan Avrupa temsilcisi özellikle Simon Kjaer, Jannik Vestergaard, Christian Eriksen, Nicolai Jörgensen, Kasper Dolberg gibi yeteneklerinden maksimum verim alarak grup etabını geçmeyi hedefliyor.

Peru'nun Dünya Kupası kadrosu

Kaleci: Pedro Gallese (Veracruz), Jose Carvallo (UTC), Carlos Caceda (Municipal)

Defans: Luis Advincula (Lobos), Miguel Araujo (Alianza Lima), Aldo Corzo (Universitario), Nilson Loyola (Melgar), Christian Ramos (Veracruz), Alberto Rodriguez (Junior), Anderson Santamaria (Puebla), Miguel Trauco (Flamengo)

Orta saha: Pedro Aquino (Lobos), Wilmer Cartagena (Veracruz), Christian Cueva (Sao Paulo), Edison Flores (Aalborg), Paolo Hurtado (Vitoria Guimaraes), Andy Polo (Portland Timbers), Renato Tapia (Feyenoord), Yoshimar Yotun (Orlando City)

Forvet: Paolo Guerrero (Flamengo), Andre Carrillo (Watford), Raul Ruidiaz (Morelia), Jefferson Farfan (Lokomotiv Moskova)

Danimarka'nın Dünya Kupası kadrosu

Kaleci: Kasper Schmeichel (Leicester City), Jonas Lossl (Huddersfield Town), Frederik Ronow (Brondby)

Defans: Andreas Christensen (Chelsea), Simon Kjaer (Sevilla), Mathias Jorgensen (Huddersfield Town), Jannik Vestergaard (Borussia Mönchengladbach), Henrik Dalsgaard (Brentford), Jens Stryger (Udinese), Jonas Knudsen (Ipswich Town)

Orta saha: Christian Eriksen (Tottenham), Lasse Schone (Ajax), Lukas Lerager (Bordeaux), Michael Krohn-Dehli (Deportivo La Coruna), William Kvist (Kopenhag), Thomas Delaney (Werder Bremen)

Forvet: Andreas Cornelius (Atalanta), Kasper Dolberg (Ajax), Martin Braithwaite (Bordeaux), Nicolai Jorgensen (Feyenoord), Pione Sisto (Celta Vigo), Viktor Fischer (Kopenhag), Yussuf Poulsen (Leipzig)





function resizeIframe(obj) {obj.style.height = 0;obj.style.height = obj.contentWindow.document.body.scrollHeight + 'px';}


Yorumlar