Anasayfa /  Spor

Hırvatistan Nijerya'yı rahat geçti! Hırvatistan-Nijerya maçı özeti izle

2018 Dünya Kupası D Grubu karşılaşmasında Hırvatistan, Nijerya'yı 2-0 yendi. Hırvatlar'ın gollerini 32. dakikada kendi kalesine Etebo ve 71'de penaltıdan Luka Modric kaydetti. Hırvatistan, İzlanda ve Arjantin'in berabere kalmasıyla 3 puanla zirveye yerleşti. Hırvatistan'da Beşiktaşlı Domagoj Vida 90 dakika forma giydi ve hatasız oynadı. Nijerya'da ise Bursasporlu Willam Troost-Ekong ve Abdullahi Shehu da 90 dakika şans buldu. D Grunu'nda diğer iki maç 21 Haziran Perşembe günü oynanacak. Arjantin Hırvatistan ile, Nijerya ise İzlanda ile karşı karşıya gelecekler.

Abone ol
Abone ol 16 Haziran 2018 21:58

2018 Dünya Kupası D Grubu’nda Nijerya ile karşılaşan Hırvatistan, ilk maçını 2-0’lık galibiyetle tamamlayarak grupta liderliği ele geçirdi. Gruptaki ilk maçta İzlanda ile Arjantin 1-1 beraberlike sahadan ayrılırken Hırvatistan 32. dakikada Oghenekaro Etobo’nun kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti.

İlk yarıyı geride tamamlayan Nijerya, ikinci yarıda beraberlik golü için baskılı bir futbol sergiledi. Ancak 71. dakikada kazanılan penaltıyı Luka Modric gole çevirince skor 2-0’a geldi ve Nijerya’nın beraberlik umutları da sönmüş oldu.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Hırvatistan mücadeleyi 2-0 kazandı ve gruptaki puanını 3 yaptı. Nijerya ise 1’er puanı bulunan Arjantin ve İzlanda’nın ardından son sırada yer aldı.

Gruptaki ikinci maçlarda Arjantin ile Hırvatistan 21 Haziran’da, Nijerya ile İzlanda ise 22 Haziran’da karşı karşıya gelecek.

SÜPER LİG’DEN TANIDIK İSİMLER

Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş forması giyen Domagoj Vida, Hırvatistan formasıyla ilk 11’de çıktığı maçta 90 dakika forma giyerken Bursasporlu William Troost Ekong da Nijerya adına 90 dakika sahada yer aldı. Öte yandan Trabzonspor’un Nijeryalı yıldızı Ogenyi Onazi ve Kasımpaşalı Kenneth Omeruo ve ise yedek kulübesinde bulunan oyuncular oldu.

2018 DÜNYA KUPASI HIRVATİSTAN - NIJERYA CANLI ANLATIM

HIRVATİSTAN 2 - 0 NIJERYA

94' Mücadelede son düdük geldi! Hırvatistan, Nijerya'yı 2-0'lık skorla devirerek üç puanı hanesine yazdırıyor.

91' MÜTHİŞ KURTARIŞ! Pjaca'dan aldığı pasta bir anda ceza sahası içinde sağ çaprazdan kaleciyle karşı karşıya kalan Kovacic şutunu gönderdi ama genç kaleci Uzoho topu çelerek gole izin vermedi.

90' Karşılaşmanın sonuna 4 dakikalık kayıp süre eklendi.

89' Karşılaşmanın sonuna 4 dakikalık kayıp süre eklendi.

89' Hırvatistan'da oyuna sonradan giren Marcelo Brozovic, rakibine yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

88' Nijerya'da son değişiklik geldi. Simmy oyuna girerken John Obi Mikel kenara geldi.

86' Nijerya'da Etebo çok uzak mesafeden kaleyi yokladı ama kötü giden şut farklı bir şekilde auta çıktı.

86'Oyuncu Değişikliği Mario Mandžukić Marko Pjaca

83' Mücadelede son dakikalar yaklaşırken süre Hırvatistan'ın lehine, Nijerya'nın aleyhine işliyor.

81' Nijerya'da ceza alanına gönderilen uzun ortada Balogun kale önünde topa kafayı vurdu, yükselen top kaleci Subasic'te kaldı.

81' Strinic ikili mücadelede Ahmed Musa ile birlikte sakatlık geçirdi ve iki oyuncunun tedavisi de tamamlandı.

80' Nijerya Iheanacho ile rakip kalede tehlike yarattı. Sol çizgiye inen oyuncu pasını içeri çevirdi fakat o bölgede bulunan Ahmed Musa'dan önce Strinic araya girip topu uzaklaştırdı.

78' Hırvatistan üçüncü gole yaklaştı. Perisic sol kanattan içeri yerden ortayı kesti, kaleci Uzoho'dan dönen topu Ndidi aldı ve o bölgede bulunan Modric'e gol izni vermedi.

78' Oyuncu Değişikliği Ante Rebić Mateo Kovačić

76' AZ FARKLA! Nijerya tehlikeli geldi. Iheanacho, ceza sahasında kendisine gelen pasta topu düzeltip sağ çaprazdan kaleye gönderdi ama az farkla auta gitti.

75' Nijerya ikinci golden sonra tamamen oyundan düştü. Hırvatistan oyun kontrolünü eline aldı.

73'Hırvatistan'ın köşe vuruşunda topu savunmada Balogun kafayla karşıladı. Devamında Vrsaljko sağ çizgiye inip orta yaptı ama yine Balogun'a takıldı. 

73' Ante Rebic sağ çaprazdan içeri girmek isterken savunmaya takıldı ve takımına köşe vuruşu kazandırdı.

72' Son bölüme girilirken Hırvatistan rahatlarken Nijerya'nın umutları ise tükenmeye başladı.

71'GOL! Hırvatistan'da Luka Modric penaltı atışını gole çevirdi. Kaleciyi ters köşeye yatıran Modric, skoru 2-0'a getirdi.

70' Sarı Kart William Troost-Ekong

68' PENALTI! Köşe vuruşunda Bursasporlu Ekong, Mandzukic'e faul yaptı ve Hırvatistan penaltı kazandı.

68' Perisic sol kanattan topla birlikte çizgiye indi ama Bursasporlu Shehu araya girip orta şansını engelledi. 

67' Karşılaşmada son dakikalar yaklaşırken oyun temposu giderek düşmeye başladı.

64' PENALTI BEKLENTİSİ! Obi Mikel'in ara pasında ceza sahası içinde topa hareketlenen Moses ikili mücadelede yerde kaldı ve penaltı bekledi ama devam kararı çıktı.

62' Rakitic sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Onun ortasında gelen kafa vuruşu üstten auta çıktı.

62'Nijerya'dan da hamle geldi. Günün etkisiz isimlerinden Alex Iwobi, yerini Ahmed Musa'ya bıraktı.

60' Maçın ilk değişikliği Hırvatistan'dan geldi. Brozovic oyuna girerken Kramaric kenara alındı.

58' SUBASIC'TE KALDI! Nijeryalı bek Idowu sol kanattan ortasını içeri gönderdi, o bölgedeki Ighalo topa kafayı vurdu ama kalecide kaldı.

57' Moses yine tek başına tehlikeli pozisyon üretti. İki rakibini geçip sağ kanattan ilerleyen yıldız oyuncu ortayı yaptı ama kaleci Subasic çıktı ve aldı.

56' Hırvatistan son dakikalarda oyuna ortak oldu ve Nijerya baskısını kırdı.

54' OFSAYT! Sol kanatta Perisic'in içeri gönderdiği etkili ortaya Rebic kale önünde vuruşunu yaptı, top az farkla yandan dışarı çıkarken ardından ofsayt bayrağı da kalktı.

53' Moses'ın sağdan kullandığı köşe vuruşunda ortası arka direkteki Iwobi'ye gitti. Bu kez Iwobi ortaladı ama Lovren kafayla karşıladı.

53' Nijerya üst üste ataklarla Hırvatistan savunmasını zorlamaya başladı.

51' Nijerya, kaleyi cepheden gören uzak mesafeden serbest vuruş kazandı. Moses'ın içeri gönderdiği ortayı Hırvatistan savunması kafayla karşıladı, devam eden pozisyonda kafalardan seken topun ardından Hırvatistan faul atışı kazandı.

50' Vrsaljko'nun sağdan yaptığı ortayı Nijerya savunması kafayla karşıladı. Rakitic, kendisine gelen topa ceza sahası dışından sert bir vuruşla rakip kaleye yollamak istedi fakat top üstten dışarı gitti.

49' 1-0 gerideki Nijerya, maçın ikinci yarısında oldukça etkili başladı. Hırvatistan hücuma çıkmakta zorlanıyor.

48' AZ FARKLA! Nijerya etkili geldi. Moses sağ kanattan içeri girip sol ayakla şutunu gönderdi ama yerden giden top yakın kale direğinin dibinden auta çıktı.

46' Moses'in sağdan kullandığı köşe vuruşuna Balogun kale önünde kafayı vurdu ancak savunmanın müdahalesiyle top tekrar kornere çıktı. İkinci kornerin ardından Hırvat savunması üçüncü kez topu kornere gönderdi ama bir kez daha topu karşıladılar.

46' İkinci yarının başında herhangi bir oyuncu değişikliği yok.

46' Karşılaşmada ikinci yarı başladı.

46' İlk yarının son düdüğü geldi. Hırvatistan, Nijerya karşısında soyunma odasına 1-0 önde giriyor.

45' İlk yarının sonuna 2 dakikalık kayıp süre ilave edildi.

44' SAVUNMADAN DÖNDÜ! Nijerya'da Moses'ın sağdan kullandığı serbest vuruşta havadan seken top Iwobi'nin önüne düştü, onun sert şutu savunmadan döndü.

43' Moses sağ kanattan zarif hareketlerle içeri hareketlenirken faule maruz kaldı ve Nijerya, sağ kanattan serbest vuruş kazandı.

41' Hırvatistan yine tehlikeli geldi. Savunmanın arkasına atılan uzun pasta Mandzukic topu indirdi, devamında sağdan bindiren Vrsaljko topla buluştu ve şutunu gönderdi ama çaprazdan attığı şut farklı bir şekilde auta gitti.

39' KAÇTI! Hırvatistan ikinci gole çok yaklaştı. Rakitic'in sol kanattan ortasında Kramaric penaltı noktası üzerinde kafayı vurdu, etkili giden top üstten az farkla dışarı gitti.

38' Hırvatistan bu dakikalarda baskıyı artırdı. 1-0 gerideki Nijerya savunmaya çekildi.

37'Hırvat sağ bek Vrsaljko sağ kanatta zor pozisyonda ortayı yaptı fakat havadan ve hızlı giden topu kimse kontrol edemedi.

 35' Hırvatistan'ın orta sahada yaptığı top kaybının ardından Balogun hücuma çıkmak isterken Modric rakibine faul yaptı.

34' 1-0'ın ardından Nijerya beraberlik için yüklendi ancak ceza sahası içinde sol çaprazdan gelen şut auta gitti.

32' GOL! Hırvatistan duran toptan golü buldu! Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Mandzukic'in kale önünde yaptığı kafa vuruşu Etebo'ya çarptı ve ağlarla buluştu. Hırvatistan, Nijerya önünde 1-0'lık üstünlüğü buldu.

31' Hırvat golcü Mandzukic, ceza sahası dışında sol çaprazdan sert bir şut gönderdi ama savunmaya çarpan top kornere gitti.

30'Rakitic, orta sahada Moses'a yaptığı sert faul sonrası sarı kartla cezalandırıldı.

27' Hırvatistan kanatlardan gelmeye devam ediyor. Rebic'in sağ kanattan yerden içeri kestiği topu savunmada Ekong uzaklaştırdı.

26' Pozisyon açısından kısır geçen maçta iki takım kalecisi de şu ana kadar zorlanmadı...

24' Karşılaşmada son dakikalarda tempo yükselse de skor tabelası şu ana kadar değişmedi.

23' Hırvatistan sağ kanattan tehlikeli geldi, topla buluşup çizgiden ortayı Rebic yaptı ama savunma karşıladı.

22' Nijerya sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Domagoj Vida yükseldi ve kafayla topu karşıladı. Pozisyonun ardından Nijeryalı Balogun sakatlık geçirdi.

19' Luka Modric'in serbest vuruşta içeri gönderdiği topu 19 yaşındaki kaleci Uzoho çıktı ve aldı.

18' Hırvatistan atağında Balogun'un Kramaric'e arkadan yaptığı faul sonrası serbest vuruş kararı geldi ve Hırvatistan, rakip yarı alanın ortalarında sağ çaprazdan duran top kazandı.

17' Modric'in sol kanattan kornerde içeri yaptığı ortayı savunmaya yardımcı olan Ighalo kafayla karşıladı.

15' AUT! Hırvatistan'da bu kez de Kramaric ceza sahası dışından sert bir şutla kaleyi yokladı ama yerden giden top az farkla yandan auta çıktı.

13' AZ FARKLA! Hırvatistan gole çok yaklaştı. Organize gelişen atakta Mandzukic kendisine gelen topu bekletmeden ceza alanı dışındaki Perisic'e gönderdi, onun sert şutu az farkla üstten dışarı gitti.

12' Nijerya, orta alana yakın bir mesafede sağ kanattan serbest vuruş kazandı. Moses'ın içeri gönderdiği ortayı Vida kafayla karşıladı, dönen topa Iwobi uzaktan vurdu ama bu kez de Lovren'den döndü.

11' Sol kanatta Modric'ten topu kapan Mikel, bir anda tehlike oluşturdu ve içeri ortasını yaptı ama kaleci Subasic çıktı ve topu kontrol etti.

10' Ekong'un uzun pasında sağ kanatta topa hareketlenen Moses çizgide ortayı yaptı fakat hakem topun dışarıdan geldiğini belirterek aut kararını verdi.

9' İlk 10 dakikada topla çok fazla zaman geçiremeyen Nijerya, bir süredir orta alanda paslaşıyor.

8' Hırvatistan sol kanattan köşe vuruşu kazandı. Paslaşılarak kullanılan kornerin ardından Modric ortayı içeri gönderdi ama Nijerya savunması topu karşıladı.

7' Hırvatistan'da hücum attına atılan uzun topta Rebic soldan hareketlendi ancak Shehu son anda araya girip topu kornere gönderdi.

6' Karşılaşmada 7 dakikalık süre geride kalırken şu ana kadar iki takımın da tehlikeli bir atağı yok.

5' Etebo'nun yerde kalmasıyla Nijerya serbest vuruş kazandı. Kaleyi cepheden gören noktadan Moses'ın şutu kaleye isabet etmedi.

3' Sol kanattan gelişen Hırvatistan atağında Perisic çizgiden topu içeri çevirdi ancak savunma ayak koydu.

2' Hırvatistan savunmasından atılan uzun topta Mandzukic hareketlendi fakat ofsayt bayrağı kalktı.

1' Zorlu mücadelede ilk düdük çaldı!

2018 DÜNYA KUPASI HIRVATİSTAN 2 - 0 NİJERYA MAÇ ÖZETİ İZLEMEK İÇİN TIKLA

İŞTE İL K 11’LER

HIRVATİSTAN: Subasic, Vida, Rebic, Vrsaljko, Strinic, Perisic, Lovren, Rakitic, Kramaric, Modric, Mandzukic

NİJERYA: Uzoho, Idowu, Ndidi, Ekong, Balogun, Etebo, Ighalo, Mikel, Moses, Shehu, Iwobi

2018 Dünya Kupası D Grubu ikinci mücadelesinde Hırvatistan ile Nijerya kozlarını paylaşıyor. Kaliningrad Stadı’nda oynanacak mücadeleyi Brezilya Futbol Federasyonu’ndan hakem Sandro Ricci yönetecek. Gruptaki ilk maçta Arjantin ile İzlanda 1-1 berabere kaldı.

IRVATİSTAN VE NİJERYA’NIN KARNESİ

Katıldığı ilk Dünya Kupası olan 1998 Fransa’da üçüncülük elde ederek adından söz ettiren Hırvatistan, sonraki 3 turnuvada ise grup aşamasını geçemedi.

Organizasyon tarihinde oynadığı 16 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 mağlubiyet alan Hırvatlar, 21 gol atarken, kalelerinde 17 gol gördü.

Rusya’daki turnuva ile 6. Dünya Kupası’nı yaşayacak Nijerya ise bugüne kadar son 16 turundan ötesini göremedi. Çıktığı 18 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 10 yenilgi yaşayan Afrika ekibi, 20 gol attı, 26 gol yedi.

function resizeIframe(obj) {obj.style.height = 0;obj.style.height = obj.contentWindow.document.body.scrollHeight + 'px';}


Yorumlar