Anasayfa /  Spor

Frikikten gelen zafer, Müthiş gol! Kosta Rika - Sırbistan maçı özeti izle!

2018 Dünya Kupası E Grubu ilk maçında Kosta Rika ile karşılaşan Sırbistan, Aleksandar Kolarov'un attığı frikik golüyle mücadeleyi 1-0 kazandı ve gruba galibiyetle başladı.

Abone ol
Abone ol 17 Haziran 2018 14:54

2018 Dünya Kupası E Grubu ilk maçında Kosta Rika ile mücadele eden Sırbistan, kaptanı Aleksandar Kolarov’un harika golüyle sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrıldı.

Brezilya ve İsviçre’nin de yer aldığı grupta ilk maç Kosta Rika ve Sırbistan arasında oynandı. İlk yarısında gol sesi çıkmayan maçın kontrolünü elinde bulunduran Sırbistan, Kosta Rika’nın etkisiz ataklarında kalesini gole kapatmayı başardı.

Tecrübeli ayakları sayesinde ikinci yarıya baskılı başlayan Sırbistan, 56. dakikada kaptan Aleksandar Kolarov’un harika bir frikik golüyle öne geçmeyi başardı.

Kosta Rika savunmasını aşmakta zorlanan Sırbistan, Aleksandar Mitrovic ile yakaladığı net fırsatlardan yararlanamayınca mücadele 1-0’lık skorla sona erdi.

Gruptaki ikinci maçlarda 22 Haziran’da Sırbistan ile İsviçre, Brezilya ile Kosta Rika karşı karşıya gelecek.






Kolarov'dan müthiş gol #DünyaKupası #WorldCup pic.twitter.com/0M0iHf9zUB


— TRT Spor (@trtspor) 17 Haziran 2018








2018 DÜNYA KUPASI KOSTARİKA - SIRBİSTAN CANLI ANLATIM

KOSTARİKA 0 - 1 SIRBİSTAN 

98'Son düdük geldi! E Grubu'nda Sırbistan, Kosta Rika'yı Kolarov'un frikik golüyle 1-0 mağlup etti ve turnuvaya üç puanla başladı.

98'Sarı Kart Aleksandar Prijović

96' Biraz önce Prijovic ile rakibi arasında yaşanan ikili mücadele sonrası Senegalli hakem oyunu durdurdu ve video yardımcı hakeme doğru hareket etti.

94' OFSAYT! Sağ kanattan içeri çevrilen ortada Bryan Ruiz'in indirdiği pasta Bolanos kale önünde topla buluştu ve vuruşu üstten dışarı gitti ama devamında onun için ofsayt bayrağı kalktı.

93' KAVGA ÇIKTI! Sırbistan'ın yıldızı Matic, bir anda Kosta Rika yedek kulübesiyle kavga etti fakat ortam hızlı bir şekilde sakinleştirildi.

92'Kosta Rika sağ kanattan köşe vuruşu kazandı. Bolanos'un ortasında ceza alanı içinde küçük bir karambol oluştu fakat devamında Sırp savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

90'Kosta Rika, rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kazandı. Bolanos'un ortasında top savunmadan döndü. Devamında uzaktan kaleye gönderilen şut kaleci Stojkovic'te kaldı.

90' Karşılaşmanın sonuna 5 dakikalık kayıp süre ilave edildi.

90' Sırbistan'da son değişiklik geldi. Bir dönem Boluspor forması da giyen golcü oyuncu Prijovic, Mitrovic'in yerine oyunda.

89' Filip Kostic'in ceza alanı dışından gönderdiği sert şut üstten az farkla dışarı çıktı!

88' Müsabakada son dakikalar yaklaşırken 1-0 öndeki Sırbistan, oyun temposunu düşürmeye başladı.

86'PENALTI BEKLENTİSİ! Sırbistan atağında Mitrovic ceza sahası içinde topla birlikte hareket halindeyken yerde kaldı ve penaltı bekledi ama oyun devam etti.

84' Normal süreyle son 5 dakikaya girilirken süre Kosta Rika'nın aleyhine işliyor.

83' Campbell'ın pasında sağ kanatta topla buluşan Bolanos, ortayı içeri yolladı ama kaleci Stojkovic çıktı ve topu aldı.

83' Sırbistan'dan savunmaya takviye geldi. Dusan Tadic, yerini Rukavina'ya bıraktı.

79' Son 10 dakikaya girilirken Kosta Rika'nın temposu yükseldi.

78' Kosta Rika bu dakikada Sırp ceza sahası dışına set ördü. Campbell'ın ceza sahası dışından şutu savunmadan döndü, devamında Borges de şansını denedi ama aynı şekilde top savunmadan geri geldi.

75' KAÇTI! Sırbistan mutlak bir gol fırsatından yararlanamadı. Tadic'in sağ çizgiden içeri gönderdiği top kaleci Navas'ı geçti ama kale önünde Kostic, topa dokunsa da kaleye çeviremedi ve pozisyon bitti.

74' Milinkovic-Savic, ceza sahası dışından kaleye gönderdiği sert şutla golü aradı ama top üstten auta gitti.

73' Kosta Rika'da son değişiklik de geldi. Guzman kenara alınırken Daniel Colindres oyuna girdi.

72' Bolanos'un kullandığı köşe vuruşunda içer yapılan ortada oluşan karambolün ardından Sırp savunması topu uzaklaştırdı.

71'Bolanos'un kritik ara pasında Campbell bir anda sol çaprazdan kaleciyle karşı karşıya kaldı ama Milenkovic hızla araya girip topu kornere gönderdi ve tehlikeyi önledi.

70' Oyuncu Değişikliği Adem Ljajić Filip Kostić

68' Sırbistan öne geçtikten sonra savunma ağırlıklı bir oyun sergilemeye başladı. Kosta Rika topla daha çok oynuyor fakat rakip savunma setini aşamıyorlar.

67' Guzman'ın orta bölgeden içeri yaptığı ortada Borges yükseldi ama top auta gitti.

67'Kosta Rika'da Joel Campbell, Urena'nın yerine oyuna girdi. 

64'Kosta Rika, 1-0 geriye düştükten sonra rakip kaleye daha sık gitmeye başladı.

62' Duarte'nin ceza sahası içindeki pasında topla buluşan Bolanos topu içeri ortaladı ama herkesi geçen top auta gitti. 

60' Kosta Rika sol taç çizgisinin önünden serbest vuruş kazandı. Bolanos'un içeri yaptığı orta savunmadan döndü, devamında soldan bu kez Urena ortaladı ama Sırp savunması yine boşluk vermedi.

60' Kosta Rika'da Venegas, yerini Bolanos'a devretti.

59' Soldan akan Kosta Rika atağında rakibine sert bir müdahale yapan Branislav Ivanovic sarı kart gördü.

57' Kolarov, Dünya Kupası kariyerindeki ilk golünü Kosta Rika ağlarına gönderdi.

57' Kolarov, Dünya Kupası kariyerindeki ilk golünü Kosta Rika ağlarına gönderdi.

57' GOL! Gol perdesi mükemmel bir golle açıldı! Aleksandar Kolarov, sağ çaprazdan kullanılan serbest vuruşta topu doğrudan kaleye yolladı ve kurtarılması çok zor bir şutla topu ağlara yolladı. Sırbistan 1-0 önde!

56' Guzman yaptığı sert müdahale sonrası sarı kart görürken Sırbistan ise sağ çaprazdan serbest vuruş kazandı.

53' AUT! Milinkovic-Savic'in kullandığı köşe vuruşunda Mitrovic'in arka direkte kafa vuruşu auta çıktı.

52' Soldan gelişen Sırbistan atağında Kolarov'un yaptığı etkili ortaya savunmadaki Calvo kafayı vurdu ve topu kornere gönderdi.

50' KAÇTI! Sırbistan üstünlük golüne çok yaklaştı. Ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Mitrovic şutunu çekti ama yıldız kaleci Navas gole izin vermedi.

49' Karşılaşmanın ikinci yarısı, ilk yarıya oranla daha düşük tempoda başladı.

46' İkinci yarının başında iki takımda da oyuncu değişikliği yok.

47' İlk yarının son düdüğü geldi. Kosta Rika ile Sırbistan, soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle giriyorlar.

45' Ivanovic'in sağ çaprazdan içeri yaptığı orta herkesi aşarken Mitrovic rakibine o bölgede faul yaptı ve atak sona erdi.

44'İlk yarının sonuna 2 dakikalık ilave süre eklendi.

42' MÜKEMMEL POZİSYON! Sırbistan'da ceza alanına uzak mesafeden gönderilen ortaya Milinkovic-Savic röveşatayla harika bir vuruş yaptı, kaleci Navas topu çeldi ama devamında Milinkovic-Savic için ofsayt bayrağı kalktı.

41' Kosta Rika hücumunda Calvo, sol çaprazdan içeri girip topu sağına çekti, şutunu da gönderdi ama sert giden top auta gitti.

39' Calvo sol çizgiye indi, ortayı yaptı ama Ivanovic'e çarpan top kornere gitti. Köşe vuruşunda Guzman'ın kale içine gönderdiği ortayı savunma karşıladı.

38' AUT! Tosic savunmada topu uzaklaştırmak isterken ayağı kaydı ve top, rakibine gitti. Pozisyonun devamında Urena ceza sahası dışından şutunu gönderdi ama kaleyi bulmayan top auta çıktı.

37' Her iki oyuncunun da tedavisi tamamlandı ve ikisi de oyun alanına geri döndü.

36' Hava topu mücadelesinde Dusko Tosic ile Kosta Rikalı Acosta sakatlık geçirdi. Oyuncuların tedavisi sürüyor.

35' Sırbistan'ın sağ köşeden kullandığı serbest vuruşta kale önüne kesilen ortayı kaleci Keylor Navas mükemmel bir şekilde yumrukladı.

33' Dusan Tadic sağ köşe gönderinin önünde topu saklamaya çalışırken faule maruz kaldı ve takımına serbest vuruş kazandırdı.

31' Branislav Ivanovic'in sağ kanatta uzak mesafeden yaptığı orta uzak kale direğinin üzerinden, doğrudan dışarı gitti.

30' Sırbistan'da Tadic ile Milinkovic-Savic sağ kanatta kısa paslaşmalarla rakip savunmada boşluk aradı ama kalabalık bir savunmaya sahip olan Kosta Rika, tehlikeyi önledi.

28' Son 10 dakikada Kosta Rika'nın hücumdaki etkinliği azaldı. Sırbistan sık paslarla ve hücumlarla rakibini zorluyor.

26' OFSAYT! Sırbistan'da savunmanın arkasına atılan uzun topla buluşan Milinkovic-Savic, kale önünde şutunu gönderdi ama kaleci Navas kurtarışıyla gole izin vermedi. Ardından Savic için ofsayt bayrağı da kalktı.

25' Sırbistan hızlı hücumunda Mitrovic sağ kanattan pası içeri çevirdi, tehlikeli alanda Borges topu uzaklaştırdı. Devam eden pozisyonda Mitrovic ceza sahasında topla buluştu, şut açısını bulamadı ve savunma araya girdi.

24' İlk dakikalarda yüksek tempoda geçen mücadele bu dakikalarda orta alanda geçmeye başladı. İki takımın da temposu düştü.

22' Karşılaşmada ilk yarının yarısı geride kalırken şu ana dek skor tabelası değişmedi fakat iki ekibin de zaman zaman bulduğu gol pozisyonları var.

22' Kosta Rika atağında kaybedilen topta Tadic'e faul yapan Calvo sarı kart gördü.

19' Sırbistan'ın yıldız isimlerinden Tadic sağ kanattaki atakta topu sakladı, iki rakibine rağmen ortayı yaptı ama Kosta Rika savunması topu karşıladı.

18' Serbest vuruşta Tadic'in ceza alanına gönderdiği orta kafalardan sekti, devamında Acosta tarafından uzaklaştırıldı.

16' Milivojevic'in yerde kalmasıyla Sırbistan, rakip yarı alanın ilk metrelerinden serbest vuruş kazandı.

14' NAVAS ÇELDİ! Sırbistan bu dakikada organize geldi. Sağ kanatta Tadic, bindirme yapan Ivanovic'e pası gönderdi, savunma oyuncusu çizgiden içeri girip pasını kaleye paralel bir şekilde aktarmak isterken Navas yatarak topu çeldi ve gol tehlikesini bitirdi.

13' Kosta Rika'da ceza sahasına gönderilen ara pasında Urena topa hareketlendi, kaleciyle karşı karşıya kalmak isterken Milenkovic ayağını koydu ve tehlikeyi önledi.

12' Sırbistan yıldızlarıyla gol aradı. Milinkovic-Savic'in sağ kanatta çizgiden dışarı çıkardığı pasa Mitrovic vurdu ama etkisiz giden top, kaleci Navas'ta kaldı.

11' AZ FARKLA! Kosta Rika sağ kanattan paslaşarak köşe vuruşu kullandı, sonrasında David Guzman'ın içeri gönderdiği ortaya kale önünde Gonzalez kafayı vurdu ama top üstten auta çıktı.

10' Kosta Rika hücumlarda şu ana kadar genel olarak sol kanadı tercih ediyor ve o bölgedeki Venegas sık sık rakibini zorluyor.

9' Dusko Tosic'in ceza sahasına gönderdiği uzun top, kaleci Keylor Navas'ta kaldı.

7' Sol kanattan gelişen Kosta Rika atağında Venegas, ceza sahası dışından ara pasını ceza alanına gönderdi ama herkesi geçen top auta gitti.

6' AUT! Sırbistan'ın yıldız sol beki Kolarov, ceza sahası dışında sol çaprazdan kaleyi yokladı, top az farkla yandan auta çıktı.

5' İlk dakikalarda iki takım da rakibine ön alanda baskı uyguluyarak pozisyonlar üretiyor.

4' Sırbistan sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Ljajic'in ortası herkesi aştı ve top tehlike bölgesinden uzaklaştı.

2' KALECİDE KALDI! Maç çok hızlı başladı. Kosta Rika bir kez daha etkili eldi. Soldan içeri gönderilen ortaya ceza sahası içinde Gonzalez kafayı vurdu ama top, Stojkovic'in kucağında kaldı.

1' Bu kez Kosta Rika etkili geldi. Urena ceza sahası içinde rakiplerinden sıyrıldı, çizgiye indi ve şutunu gönderdi ama kaleci Stojkovic açıyı daraltıp gole izin vermedi.

1' KRİTİK AN! Ljajic'in sağdan kullandığı köşe vuruşunda Mitrovic kafayı vurdu, Kosta Rika savunması topu kale çizgisinin önünde karşıladı.

1' Mücadele başlar başlamaz hücuma çıkan Sırbistan, Kosta Rika'nın savunmadaki müdahalesiyle ilk dakikada korner kazandı.

1' Zorlu karşılaşma başladı!

İki takımın 11'leri de belli oldu.

KOSTA RİKA: Keylor Navas, Gamboa, Acosta, Gonzalez, Duarte, Calvo, Venegas, Guzman, Borges, Bryan Ruiz, Urena

SIRBİSTAN: Stojkovic, Ivanovic, Tosic, Milenkovic, Kolarov, Milinkovic-Savic, Milivojevic, Matic, Ljajic, Tadic, Mitrovic

KOSTA RİKA 0 - 1 SIRBİSTAN MAÇ ÖZETİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası'nda E Grubu'nda Kosta Rika ile Sırbistan karşı karşıya gelecek. Kosta Rika-Sırbistan mücadelesi ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta? Mücadele ile ilgili tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası'nda E Grubu'nun ilk mücadelesinde Kosta Rika ile Sırbistan karşı karşıya gelecek. Samara Arena'da oynanacak mücadele saat 15.00'da başlayacak ve TRT 1 ekranlarından canlı yayınlanacak. Mücadeleyi Senegal Futbol Federasyonu'ndan Malang Diedhiou yönetecek.

Kosta Rika, 5. kez Dünya Kupası'na katılıyor. 15 maçta 5 galibiyet, 4 beraberlik, 6 da yenilgi aldılar. 17 gole karşılık, 23 gol yediler. 2014 Dünya Kupası'nda çeyrek final oynama başarısı gösterdiler.

E Grubu'nun ilk mücadelesinde Sırbistan genç ve yetenekli yıldızlarıyla 3 puanı istiyor. Beşiktaşlıların bir gözü kısa süre önce Çin'e sattıkları Dusko Tosic'in üzerinde olacak. Sırbistan ile Kosta Rika tarihleri boyunca hiç karşı karşıya gelmemişti.





.

function resizeIframe(obj) {obj.style.height = 0;obj.style.height = obj.contentWindow.document.body.scrollHeight + 'px';}


Etiketler kostarıka
Yorumlar