Anasayfa /  Spor

Dünya Kupasın'da bugün çeyrek final maçları! 7 Temmuz Dünya Kupası maç saatleri ve programı!

Dünya Kupası’nda son yarı finalistler bugün belli olacak... Turnuvanın sürpriz takımlarından İsveç saat 17.00’de kupa özlemini sonlandırmak isteyen İngiltere ile karşı karşıya gelecek. Günün diğer maçında ise ev sahibi Rusya, Hırvatistan’ı ağırlayacak. Maçlar TRT’den yayınlanacak

Abone ol
Abone ol 07 Temmuz 2018 07:56

Dünya Kupası’nda son yarı finalistler bugün belli olacak... Turnuvanın sürpriz takımlarından İsveç saat 17.00’de kupa özlemini sonlandırmak isteyen İngiltere ile karşı karşıya gelecek. Günün diğer maçında ise ev sahibi Rusya, Hırvatistan’ı ağırlayacak. Maçlar TRT’den yayınlanacak

Dünya Kupası’nda çeyrek final heyecanı devam ediyor... Samara Arena’da oynanacak ve yarı finale yükselecek ekibin belirleneceği İsveç-İngiltere karşılaşması saat 17.00’de başlayacak. Mücadele, TRT 1’den naklen yayınlanacak. İsveç ile İngiltere, tarihteki ilk maçlarını 21 Mayıs 1923’te oynadı. İsveç’in başkenti Stockholm’de oynanan hazırlık maçında, İngiltere ilk yarısını da 3-1 önde geçtiği mücadeleyi 4-2 kazandı. Bu karşılaşma rekabetteki ilk maç ve ilk İngiltere galibiyeti olarak tarihe geçti.

REKABETTE EŞİTLİK VAR

İki ekip bugün oynayacakları mücadele ile aralarındaki 24. maça çıkacak. Geride kalan 23 maça bakıldığında galibiyet sayılarında eşitlik görülüyor. Taraflar arasında bugüne kadar oynanan 23 karşılaşmada İsveç ile İngiltere 7’şer galibiyet elde etti. 9 maç ise beraberlikle sona erdi. İngiltere’nin attığı 35 gole, İsveç 31 golle karşılık verdi.

İki ekip arasındaki rekabette en farklı galibiyete İngiltere ulaştı. İngilizler, 17 Mayıs 1937’de deplasmanda oynadıkları karşılaşmayı 4-0 kazandı. İngiltere’ye rekabetteki en farklı galibiyeti getiren hazırlık karşılaşmasındaki tüm goller ilk yarıda geldi. İsveç, İngiltere karşısındaki ilk galibiyetini rekabetin 26. yılı olan 1949’da aldı. İkinci Dünya Savaşı’nın ardından İsveç’in başkenti Stockholm’de oynanan karşılaşmayı ev sahibi takım 3-1 kazandı. Rekabetin 4. maçı olan bu karşılaşmada İngiltere ilk yenilgisini yaşadı.

İsveç’in 12 maçlık yenilmezliği

İsveç, 1979 ile 2006 arasında İngiltere ile oynadığı 12 maçta yenilgi yüzü görmedi. Güçlü rakibine karşı en uzun yenilmezlik serisini elde eden İsveç, bu süreçte oynanan 12 maçta 4 galibiyet ve 8 beraberlik elde etti. Bu maçlarda 13 gol atan İsveç, kalesinde ise 9 gol gördü.

IBRAHİMOVİC’İN MAÇI

İki ekip arasındaki rekabette oynanan son karşılaşmayı İsveç kazandı. İsveç’in Solna şehrinde oynanan hazırlık maçında ev sahibi ekip ilk yarıyı 2-1 geride kapatmasına rağmen ikinci yarıda bulduğu gollerle sahadan 4-2’lik galibiyetle ayrıldı. İsveç’e, İngiltere karşısında galibiyeti getiren 4 golü de yıldız oyuncu Zlatan Ibrahimovic attı. Ibrahimovic’in damga vurduğu maçta attığı son gol ise uzun süre konuşulmuştu. Dünya Kupası’nda 12. kez mücadele eden İsveç, şampiyona tarihindeki 51. maçına çıkacak. Avrupa ekibi oynadığı 50 maçta 19 galibiyet, 13 beraberlik ve 18 yenilgi aldı. Oynadığı maçlarda 80 gol atarken, kalesinde 71 gol gördü.

İkinci maç: Rusya-Hırvatistan

2018 FIFA Dünya Kupası çeyrek finalinde bugün karşılaşacak Rusya ile Hırvatistan ise tarihlerinde 4. kez birbirlerine rakip olacak. Soçi şehrindeki Fisht Stadı’nda oynanacak ve yarı finale yükselecek son ekibin belirleneceği Rusya-Hırvatistan karşılaşması saat 21.00’de başlayacak. Mücadele TRT 1’den naklen yayınlanacak.

İki takım arasında oynanan maçlara bakıldığında Hırvatistan’ın üstünlüğü bulunuyor. Rusya ile Hırvatistan arasında bugüne kadar 2’si resmi 1’i hazırlık karşılaşması olmak üzere 3 maç oynandı. Hırvatistan bu karşılaşmalarda 1 galibiyet elde ederken, 2 maç da beraberlikle sona erdi. Rusya’nın, Hırvatistan karşısında galibiyeti ise bulunmuyor. Hırvatistan’ın attığı 3 gole, Rusya 1 golle karşılık verdi

İKİ RESMİ MAÇTA GOL YOK

Rusya ile Hırvatistan arasındaki resmi maçlar, rekabetin de ilk iki maçı oldu. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu’nda mücadele eden iki ekibin Rusya’nın başkenti Moskova’da ve Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de oynadıkları karşılaşmalar golsüz eşitlikle sona erdi. Hırvatistan 29 puanla lider, Rusya da 24 puanla ikinci sırada grubu tamamlayarak Avusturya ile İsviçre’nin ortaklaşa ev sahipliği yaptığı şampiyonaya katılma hakkını elde etti.

GOLLER SON MAÇTA

İki ekip arasındaki rekabette ilk goller 3. maçta geldi. Rusya’nın Rostov şehrinde 17 Kasım 2015’te oynanan mücadelede Hırvatistan ilk yarısını 1-0 geride kapattığı maçı 3-1 kazandı. Rekabetin ilk golü 14. dakikada Fedor Smolov’dan gelirken, Hırvatistan’ı galibiyete taşıyan golleri 57. dakikada Kalinic, 60. dakikada Brozovic ve 82. dakikada Mandzukic attı.

RUSYA’NIN KUPA GEÇMİŞİ

Rusya, Sovyetler Birliği dönemi ile birlikte Dünya Kupalarındaki 45. maçını oynayacak. Ruslar, bugüne kadar oynadıkları 44 maçta 19 galibiyet, 9 beraberlik ve 16 yenilgi elde etti. Bu maçlarda Rusya 75 gol atarken, kalesinde ise 52 gol gördü. Katıldığı ilk Dünya Kupası olan 1998 Fransa’da üçüncülük elde ederek adından söz ettiren Hırvatistan, ardından katıldığı 3 şampiyonada grup aşamasını geçemedikten sonra Rusya’da bu şanssızlığını kırdı.


Yorumlar