Anasayfa /  Spor

Cüneyt Çakır’a Dünya Kupası’nda kritik maç

Cüneyt Çakır, Dünya Kupası'nda Nijerya ile Arjantin arasında oynanacak maçı yönetecek.

Abone ol
Abone ol 24 Haziran 2018 17:30

FIFA, Rusya’da düzenlenen Dünya Kupası D Grubu’nun en kritik maçını Cüneyt Çakır’a verdi. İlk iki maçta sadece 1 puan toplayabilen Arjantin ile grupta 3 puanı bulunan Nijerya arasındaki maçta Cüneyt Çakır görev yapacak. Çakır, Dünya Kupası’nda ikinci maçına 26 Haziran Salı günü çıkacak.

Dünya Kupası D grubunda Arjantin’in Hırvatistan'a 3-0 mağlup olmasının ardından gruptan çıkma umudu artan İzlanda Nijerya'ya 2-0 mağlup oldu. Ahmed Musa'nın 2 golüyle galibiyete uzanan Nijerya gruptan çıkma umudunu Arjantin ile oynayacağı son maça taşıdı.

1 puanda kalan İzlanda'nın gruptan çıkabilme ihtimali için son maçta Hırvatları mağlup etmesi gerekiyor. Arjantin ise üst tura yükselmek için Nijerya’yı mağlup etmeyi hedefleyip İzlanda’nın puan kaybetmesini bekleyecek.

Saint Petersburg şehrindeki Saint Petersburg Stadı’nda saat 21.00’de başlayacak müsabakada Cüneyt Çakır’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Müsabakanın 4. hakemi ise Hollanda Futbol Federasyonundan Bjorn Kuipers olacak.

Üst üste ikinci kez bu büyük organizasyonda görev alan Çakır ve ekibi, 2018 Dünya Kupası’nda Fas ile İran arasında yine Saint Petersburg’da oynanan B Grubu’nun açılış karşılaşmasını yönetmişti. 42 yaşındaki Türk hakem ayrıca Rusya-Mısır maçında da dördüncü hakem olarak görev yaptı.  2014 FIFA Dünya Kupası’da yönettiği 3 maçla Dünya Kupası’nda toplam 5. maçına çıkacak Çakır, böylece 163. uluslararası karşılaşmasını yönetecek.

İŞTE D GRUBUNDA PUAN DURUMU:





Arjantin için flaş iddia! ‘Sampaoli son maça çıkmayacak…'

Dünya Kupası’nda hayal kırıklığı yaratan ve gruptan çıkma umutlarını mucizelere bırakan Arjantin’de Teknik Direktör Jorge Sampaoli için ortaya flaş bir iddia atıldı.

Arjantin'in efsane isimlerinden Ardiles'in “kibirli ve cahil” olarak nitelediği 58 yaşındaki çalıştırıcı için ülke basınından çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Arjantin'in TYC televizyonunun yorumcusu Ricardo Carruso Lombardi, Tangocular'ın 26 Haziran salı günü Nijerya ile oynayacağı kader maçında takımın başında Sampaoli'nin olmayacağı öne sürdü.




Yorumlar