Anasayfa /  Spor

2018 Dünya Kupası’nda hangi maçlar var? 6 Temmuz Dünya Kupası maç saatleri ve maç programı!

Dünya Kupası’nda 2 günlük özlem bugün sona eriyor... Çeyrek final karşılaşmalarında önce Suarez’li Uruguay ve Mbappe’li Fransa karşı karşıya gelecek. Ardından sahneye Neymar’lı Brezilya çıkacak... Sambacılar turnuvanın gizli favorilerinden Belçika karşısında tur arayacak

Abone ol
Abone ol 06 Temmuz 2018 08:47

Dünya Kupası’nda 2 günlük özlem bugün sona eriyor... Çeyrek final karşılaşmalarında önce Suarez’li Uruguay ve Mbappe’li Fransa karşı karşıya gelecek. Ardından sahneye Neymar’lı Brezilya çıkacak... Sambacılar turnuvanın gizli favorilerinden Belçika karşısında tur arayacak

Çeyrek finallerde bugün Uruguay-Fransa, Brezilya-Belçika karşılaşmaları oynanacak. Bu karşılaşmalarda gözler, takımlarının yarı finale kalabilmesi için ter dökecek yıldız futbolcuların üzerinde olacak. Dünya Kupası’nı 5 kezle en fazla kazanan takım konumundaki Brezilya’da yıldız isim Neymar, tekniğiyle göze çarpan Philippe Coutinho ve tarihin en iyi sol bekleri arasında gösterilen Marcelo gibi futbolcular ön plana çıkıyor.

İkinci şampiyonluğunu hedefleyen Fransa’da genç yıldız Kylian Mbappe, orta sahanın güvenilir ismi Paul Pogba ve golcü Antoine Griezmann takımın en önemli kozları olacak. Son yıllarda yakaladığı jenerasyonla dikkatleri çeken ve Dünya Kupası’nda ilk şampiyonluğunu amaçlayan Belçika’nın güvendiği isimler arasında Eden Hazard, Romelu Lukaku ve Kevin De Bruyne yer alıyor. Son 8’e kalana kadar sadece bir gol yiyen Uruguay’da Galatasaraylı kaleci Fernando Muslera, Luis Suarez ve sakatlığına rağmen çeyrek finalde forma giymesi durumunda Edinson Cavani takımına katkı sağlamaya çalışacak.

İLK MAÇ 94 YIL ÖNCE...

2018 FIFA Dünya Kupası çeyrek finalinde bugün karşılaşacak Uruguay ile Fransa arasındaki rekabette ilk maç 94 yıl önce oynandı. Uruguay ile Fransa, tarihteki ilk maçlarını 1 Haziran 1924’te oynadı. Fransa’nın başkenti Paris’te oynanan olimpiyat oyunları çeyrek final maçında, Uruguay ilk yarısını da 2-1 önde geçtiği mücadeleyi 5-1 kazandı. Bu karşılaşma rekabetteki ilk maç olmasının yanı sıra, iki takım arasındaki en farklı ve en gollü mücadele olarak da tarihe geçti.

REKABETTE URUGUAY ÖNDE

İki ekip bugün oynayacakları mücadele ile aralarındaki 9. maça çıkacak. Geride kalan 8 maça bakıldığında Uruguay’ın üstünlüğü görülüyor. Taraflar arasında bugüne kadar oynanan 8 karşılaşmada Uruguay 3 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, Fransa yalnızca 1 galibiyet elde edebildi, 4 maç ise beraberlikle sona erdi. Uruguay’ın attığı 8 gole, Fransa 4 golle karşılık verdi.

BREZİLYA’NIN BELÇİKA’YA ÜSTÜNLÜĞÜ VAR

Bugün oynanacak olan Brezilya Belçika arasında daha önce oynanan maçlarda Brezilya’nın üstünlüğü bulunuyor. Brezilya ile Belçika arasında bugüne kadar oynanan 1’i resmi 3’ü hazırlık karşılaşması olmak üzere 4 maç oynandı. Güney Amerika ekibi 3 karşılaşmada sahadan galibiyetle ayrılırken, Belçika 1 maçı kazanabildi. İki takım arasında oynanan maçlarda beraberlik çıkmadı. Rekabetteki son 3 maçı kazanan Brezilya’nın attığı 10 gole, Belçika 6 golle karşılık verdi.

DÜNYA KUPALARIDAKİ 2. MAÇLARI

İki ekip bugün oynayacakları mücadele ile Dünya kupalarında ikinci kez karşı karşıya gelecek. Brezilya ile Belçika, Japonya ve Güney Kore’nin ortaklaşa ev sahipliği yaptığı 2002 Dünya Kupası’nda son 16 turunda eşleşti. İlk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmayı Brezilya yıldız oyuncuları, Rivaldo ve Ronaldo’nun golleriyle 2-0 kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı. Bu mücadele iki takım arasındaki son maç oldu.

DÜNYA KUPASI'NDA BUGÜN

17.00: Uruguay - Fransa

21.00: Brezilya - Belçika


Yorumlar