Anasayfa /  Spor

2018 Dünya Kupası'nda İsviçre'nin Dünya Kupası kadrosu açıklandı!

İsviçre Milli Futbol Takımı'nın Rusya’da düzenlecek olan 2018 FIFA Dünya Kupası’nda mücadele edecek kesin kadrosu açıklandı.

Abone ol
Abone ol 10 Haziran 2018 04:08

İsviçre Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre 14 Haziran-15 Temmuz tarihlerinde Rusya'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda mücadele edecek 23 kişilik milli takım nihai kadrosu belirlendi.

Teknik direktör Vladimir Petkovic'in belirlediği 23 kişilik aday kadroda bulunan isimler şunlar:

Kaleciler: Yann Sommer, Roman Bürki, Yvon Mvogo.

Defans: Stephan Lichtsteiner, Ricardo Rodriguez, Johan Djourou, Manuel Akanji, Michael Lang, Fabian Schär, Nico Elvedi, François Moubandje.

Orta Saha: Valon Behrami, Granit Xhaka, Denis Zakaria, Blerim Dzemaili, Remo Freuler, Gelson Fernandes, Xherdan Shaqiri, Steven Zuber.

Forvet: Breel Embolo, Haris Seferovic, Josip Drmic, Mario Gavranovic.





İSVİÇRE’NİN MAÇ PROGRAMI:

17 Haziran Pazar                  Brezilya - İsviçre

22 Haziran Cumartesi          Sırbistan - İsviçre

27 Haziran Çarşamba           İsviçre - Kosta Rika





İSVİÇRE TAKIM BİLGİSİ

Dünya Kupası'na elemelerde gösterdiği başarılı performansla katılmayı hak eden İsviçre'nin başında Vladimir Petkovic yer alıyor. Tecrübeli teknik adam daha önce EURO 2016'da takımını bir üst tura taşımıştı. Brezilya'nın grubunda yer almaları dezavantaj olsa da İsviçre, Kosta Rika ve Sırbistan'ın önünde üst tura çıkmaya aday olarak gösteriliyor. İsviçre takım savunmasıyla ön plana çıkan bir ekip. Avrupa Elemeleri'nde de oynadıkları 10 maçta sadece 7 gol yemişlerdi. Bu özellikleri Dünya Kupası'nda da en büyük artıları olacaktır. Elemeleri 23 golle geçmelerine rağmen bu tip büyük organizasyonlarda gol bulma sıkıntısı yaşıyorlar. Kırmızı-beyazlı ekip son büyük turnuvası olan EURO 2016'da gruptan sadece 2 gol atarak çıkabilmişti. Bu zaaflarını aşabilirlerse, gruptan çıkma konusunda da en azından 2. olarak sıkıntı yaşamayacaklardır.




Yorumlar