Anasayfa /  Spor

Dünya Kupası çeyrek finale kimler kaldı? Çeyrek final maç takvimi!

Geçtiğimiz haftalarda başlayan ve Katar'da gerçekleşen Dünya Kupası müsabakalarında sona gelindi. Gerçekleşen son 16 turun ardından çeyrek finale yükselen takımlar belli oldu. İşte Dünya Kupası çeyrek finale kalan takımlar...

Abone ol
Abone ol 07 Aralık 2022 23:41

Geçtiğimiz haftalarda başlayan ve Katar'da gerçekleşen Dünya Kupası müsabakalarında sona gelindi. Gerçekleşen son 16 turun ardından çeyrek finale yükselen takımlar belli oldu. İşte Dünya Kupası çeyrek finale kalan takımlar...

2022 FIFA Dünya Kupası'nda son 16 turun müsabakaları tamamlandı. Çeyrek finale yükselen takımlar belli olurken, maçların ne zaman oynanacağı merak edilmeye başladı.

ÇEYREK FİNALİSTLER BELLİ OLDU

Dünya Kupası'nda 3 Aralık akşamı güzel mücadeleler yaşandı. Son 16 turunda yarışan Hollanda, zorlu ABD'yi 3-1 yendi. Arjantin ise Avustralya karşı yarışarak mücadeleyi 2-1 kazandı.

Ardından Hollanda ve Arjantin ilk çeyrek finalistler oldu. İki takım 9 Aralık tarihinde çeyrek finalde karşı karşıya gelecek.

4 Aralık'ta ise Fransa, Polonya'yla yarıştı. Fransız ekip mücadeleyi 3-1 kazanarak çeyrek finale çıkmayı başardı.

Çeyrek finale yükselen bir diğer takım ise İngiltere oldu. Yıldızlarla dolu kadrosuyla Senagal karşısında mücadele eden İngiltere karşılaşmayı 3-0 tamamladı.

5 Aralık'ta gerçekleşen son 16 turu mücadelelerinde ise Japonya ve Hırvatistan karşı karşıya geldi. Hırvatistan normal süresi 1-1 biten maçı penaltılarla kazanarak ismini çeyrek finale yazdırdı. Bir diğer maç ise Brezilya ile Güney Kore arasında gerçekleşti. Brezilya, Güney Kore'yi 4-1'lik skorla yenerek çeyrek finalde Hırvatistan'la karşı karşı gelmeye hak kazandı.

6 Aralık'ta gerçekleşen son 16 turu mücadelelerinde Fas ve İspanya mücadele etti. Normal süresi golsüz biten maçta Fas penaltılarla İspanya'yı turnuvadan elemeyi başardı ve çeyrek finale yükseldi. Son 16 turunun son mücadelesi ise Portekiz ve İsviçre arasında gerçekleşti. Müthiş mücadelede Portekiz, İsviçre'yi 6-1 yenerek ismini çeyrek finale yazdırdı.

ÇEYREK FİNAL EŞLEŞMELERİ

9 Aralık Cuma:

18.00 Hırvatistan-Brezilya (Education City)

22.00 Hollanda-Arjantin (Lusail)

10 Aralık Cumartesi:

18.00 Fas-Portekiz (Al Thumama)

22.00 İngiltere-Fransa (Al Bayt)

Yorumlar