Anasayfa /  Foto Galeri

Dünya corona ile mücadele ederken insandan insana bulaşan bir virüs daha çıktı!

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgını etkisini sürdürürken, yeni bir virüs daha ortaya çıktı. Bolivya'da, insandan insana bulaşabilen ve farelerden yayıldığı düşünülen yeni virüs tespit edildi. İşte detaylar...

Dünya corona ile mücadele ederken insandan insana bulaşan bir virüs daha çıktı! - Sayfa 1

Dünyanın dört bir yanındaki ülkeler yeni bir corona virüs dalgasıyla mücadele ederken, bilim insanlarının insanlığa yönelik yeni salgın tehditlerini belirlemek için yaptığı çalışmalar sürüyor.

Dünya corona ile mücadele ederken insandan insana bulaşan bir virüs daha çıktı! - Sayfa 2

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'ndeki(CDC) araştırmacılar, Bolivya'da Ebola gibi hemarojik ateşe neden olan virüsler ailesinden nadir birinin, insandan insana bulaştığını tespit etti. 

Dünya corona ile mücadele ederken insandan insana bulaşan bir virüs daha çıktı! - Sayfa 3

Çalışmayı gerçekleştiren bilim insanları, 2019'da iki hastanın virüsü Bolivya'nın fiili başkenti La Paz'daki üç sağlık çalışanına bulaştırdığını söyledi.

Dünya corona ile mücadele ederken insandan insana bulaşan bir virüs daha çıktı! - Sayfa 4

Hastalardan biri ve iki sağlık çalışanın daha sonra hayatını kaybettiği açıklandı. Bununla birlikte araştırmacılar, 2004'te La Paz'ın 600 kilometre doğusundaki Chapare bölgesinde virüsün küçük bir salgının görüldüğünü belgeledi.