Anasayfa /  Sağlık

Dünya bu konseri konuşuyor... 2 binden fazla kişiye Covid bulaştı!

Porto Rikolu rapçi Bad Bunny'nin düzenlediği konserler ile bağlantılı olarak bu ay 2 binden fazla kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı.

Abone ol
Abone ol 28 Aralık 2021 18:44

Porto Riko, rapçi Bad Bunny'nin konseri sonrası yaşanana vaka artışı ile sarsıldı. Rapçinin 10 ve 11 Aralık tarihlerinde verdiği konserlere katılan 2 binden fazla kişinin Koronavirüs testi pozitif çıktı.

Bu vakalar arasında kaç kişinin hastaneye kaldırıldığı ve olayın ölüme neden olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

Başkent San Juan'daki Hiram Bithorn stadyumunda gerçekleşen konserler sonrası ülkedeki genel vaka sayısında da artış gözlemlendi.

OMICRON ETKİSİ Mİ?

Uzmanlar bu artışın Omicron varyantının bir etkisi olduğu görüşünde. Zira Delta'nın aksine Omicron'un daha bulaşıcı olduğu biliniyor.

Hızla Delta varyantının yerini alan Omicron'un önümüzdeki haftalarda Dünya genelindeki baskın tür olması bekleniyor.

DELTA'DAN 70 KAT DAHA HIZLI

Omicron ve Delta'ya karşılaştıran bilim insanları Omicron'un hava yollarında Delta'dan 70 kat daha hızlı çoğaldığını belirledi.

Hong Kong Üniversitesi'nde yapılan araştırmada yeni varyantın akciğerlerde Delta'ya kıyasla 10 kat daha yavaş çoğaldığı bilgisine ulaşıldı.

Yeni varyantın bronş ve akciğer dokusunda ne kadar hızlı çoğaldığını inceleyen bilim insanları bu sonuçların Omicron'un neden çok bulaşıcı ancak daha hafif bir hastalığa neden olduğunu açıkladığı görüşünde.

Yorumlar