Anasayfa /  Foto Galeri

Düğünler hangi illerde iptal oldu? Kına, sünnet, nişan ve düğünlerle ilgili genelgenin detayı!

Corona virüs tedbirleri kapsamında, İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği genelgeye göre, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan ve benzeri etkinliklere müsade edilmeyeceği duyuruldu. Düğün ve nikahlar ise en fazla 1 saatte tamamlanacak. İşte, detaylar.

Düğünler hangi illerde iptal oldu? Kına, sünnet, nişan ve düğünlerle ilgili genelgenin detayı! - Sayfa 1

14 ilde daha önde getirilen düğün kısıtlaması kararı geçtiğimiz günlerde genişletildi. Son dakika karara göre, 4 Eylül Cuma gününden itibaren ülke genelinde köy düğünü, sünnet düğünü, kına gecesi, nişanların yasaklandığı bildirildi. Valiliklerin verdiği karar doğrultusunda daha önce Adana, Ağrı, Ankara, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Mardin, Şanlıurfa, Van ve Yozgat'ta düğünlere kısıtlama getirilmişti. Bakanlıktan gelen açıklamanın ardından düğünlerin ne zaman yeniden normale döneceği merak konusu oldu. Ancak konuyla ilgili yeni bir açıklama yapılmadı. İşte, detaylar.

Düğünler hangi illerde iptal oldu? Kına, sünnet, nişan ve düğünlerle ilgili genelgenin detayı! - Sayfa 2

DÜĞÜNLER YASAKLANDI MI? 

İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda 81 il valiliğine "Kovid-19 Tedbirleri" konulu ek genelge gönderdi.

Düğünler hangi illerde iptal oldu? Kına, sünnet, nişan ve düğünlerle ilgili genelgenin detayı! - Sayfa 3

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, daha önce valiliklere gönderilen genelgelerle, salgının kalabalık ortamlardaki yayılım hızı göz önünde bulundurularak düğün (gelin alma, kına dahil), nişan, sünnet düğünü gibi etkinliklerin tüm illerde mümkün olan en kısa sürede tamamlanması, köy veya sokaklarda yapılan bu etkinliklerin aynı gün içinde kalacak şekilde saat sınırlamalarının il/ilçe hıfzıssıhha kurullarınca belirlenmesi istendi.

Düğünler hangi illerde iptal oldu? Kına, sünnet, nişan ve düğünlerle ilgili genelgenin detayı! - Sayfa 4

HANGİ İLLERE KISITLAMA GETİRİLMİŞTİ? 

Genelgede, Adana, Ağrı, Ankara, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Mardin, Şanlıurfa, Van ve Yozgat olmak üzere 14 ilde daha önce düğün, nişan, kına gecesi, sünnet düğünü gibi etkinliklere yönelik çeşitli kısıtlamaların getirildiği hatırlatılarak, gelinen noktada hastalığın yayılım hızını artırması ve toplum sağlığının riske atılması nedeniyle, düğün, nişan, sünnet düğünü, kına gecesi gibi vatandaşların kalabalık şekilde bir araya geldikleri etkinliklere ilişkin Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulunun bugünkü toplantısında alınan tavsiye kararı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda valiliklerce bazı kararlar alınması istendi.