Anasayfa /  Ekonomi

Dudak uçuklatan teklif! Asgari ücret için '25 bin 400 TL' teklifi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu aralık ayında toplanacak. Milyonlarca çalışan asgari ücreti bekliyor. İstanbul’da HKP üyeleri, asgari ücretin en az 25 bin 400 lira olması talebiyle eylem gerçekleştirdi.

Abone ol
Abone ol 27 Kasım 2022 20:37

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyeleri, önümüzdeki günlerde görüşmeleri başlayacak asgari ücret ile ilgili taleplerini açıklamak üzere Bakırköy Meydanı’nda bir araya geldi.

HKP üyeleri, “İşsizliğe, pahalılığa, zama, zulme son!” yazılı pankart açarak, “Ücretler pire, zamlar deve”, “Zam, zam, zam; ucuzluk ne zaman” ve üzerinde ekmek resmi olan “Sıcaktan değil, fiyattan dokunamıyoruz” yazılı dövizler taşıdı.

“HER 4 ÇOCUKTAN BİRİ OKULA AÇ GİDİYOR”

HKP’liler adına basın açıklamasını HKP İstanbul İl Yöneticisi Deniz Bin gerçekleştirdi. Deniz Bin açıklamasında, “Halkımız, işsizlik ve pahalılık cehenneminde her gün biraz daha fazla yanmaktadır. Bugün gıda fiyatlarındaki yüksek artıştan kaynaklı her 4 çocuktan biri okula aç gidiyor. Yetersiz beslenmeden kaynaklı çocuklarda gelişim bozuklukları artmaktadır. Akaryakıt, elektrik, doğalgaz, gıda, giyim, vergi ve harçlara yani iğneden ipliğe her gün yeni zamlar geliyor. Kiralarda ki artış artık normal geliri olan bir vatandaşı bile oldukça zorlamaktadır. Bu pahalılık cehenneminde emekliler, memurlar, işçiler, öğrenciler inim inim inlemektedir” ifadelerini kullandı.

HKP’li Deniz Bin, asgari ücretin en az 25 bin 400 lira olması gerektiğini söyledi.

Etiketler asgari ücret
Yorumlar