Anasayfa /  Yaşam

Duayen foto muhabiri Hüseyin Kırcalı hayatını kaybetti

Dünyaca tanınmış foto muhabirleri arasında yer alan, Milliyet Gazetesi’nde uzun yıllar çektiği fotoğraflarla ödüllere layık görülen Hüseyin Kırcalı yaşamını yitirdi.

Abone ol
Abone ol 13 Ekim 2020 11:42

Dünyaca tanınmış foto muhabirleri arasında yer alan, Milliyet Gazetesi’nde uzun yıllar çektiği fotoğraflarla ödüllere layık görülen Hüseyin Kırcalı yaşamını yitirdi.

Milliyet'i Milliyet yapan isimlerden efsane foto muhabiri Hüseyin Kırcalı 79 yaşında hayatını kaybetti. Kırcalı'nın ölüm haberini TSYD Başkanı Oğuz Tongsir sosyal medya hesabından, "Türkiye'nin en önemli spor muhabirlerinden, büyük usta Hüseyin Kırcalı'nın vefat ettiğini biraz önce öğrendim. Acım çok büyük. Allah rahmet eylesin" sözleriyle duyurdu.

MİLLİYET'TE 46 YIL KESİNTİSİZ GÖREV YAPTI

Hüseyin Kırcalı 1941 Şanlıurfa doğumlu. Fotoğrafçılığa 1956’da başlayan Kırcalı 1961 yılında foto muhabiri olarak başladığı Milliyet Gazetesi'nde 2007 yılına kadar kesintisiz görev yaptı. İlk uluslararası ödülünü 1965’te World Press Contes ten (Hollanda) aldı.Daha sonraki yıllarda Japonya’da Nikkon Club’ın düzenlediği uluslararası yarışmalarda, siyah-beyaz ve renkli fotoğraf dallarında, birçok kez çeşitli ödüller kazandı. Çin Halk Cumhuriyetinde yapılan bir yarışmada “şeref sertifikası” elde etti. Stern (Almanya) dergisinin yıllıklarında fotoğrafları yayınlandı. 

Kırcalı, foto muhabiri olarak göreve başladığı yılları şöyle anlatmıştı:

“1963 yılında 3. Mevki bir trenle iki günde İstanbul’a gidip Milliyet Gazetesi’nin Aktüalite servisinde foto muhabiri olarak göreve başladım. Halit Çapın’lar, Çetin Altan’lar, Abdi İpekçi’lerin ve de Milliyet Gazetesi’nin Babiali’de bir okul olduğu bir dönemdi. Spor Servisinden Aktüalite’ye telefon edip acele Galatasaray’ın kuruçeşme adasında ki sezon açılışına bir foto muhabiri istemişlerdi. Beni yolladılar, sezon açılışında Gündüz Kılıç’ın Antrenör, Turgay Şeren’in futbolculuk dönemiydi. Spor muhabiri olarak yıllarca görev yaptım, Sayısız Dünya Kupası ve olimpiyat takip ettim. Bizim zamanımızda teknoloji çok geriydi, şimdiki foto muhabirleri bu anlamda çok şanslı”  

Hüseyin Kırcalı kimdir?

- 79 yaşında vefat eden Kırcalı, !961 yılında foto muhabiri olarak başladığı Milliyet Gazetesi'nde 2007 yılına kadar kesintisiz görev yaptı.

- İlk uluslararası ödülünü 1965’te World Press Contes ten (Hollanda) aldı.

- Daha sonraki yıllarda Japonya’da Nikkon Club’ın düzenlediği uluslararası yarışmalarda, siyah-beyaz ve renkli fotoğraf dallarında, birçok kez çeşitli ödüller kazandı. 

- Çin Halk Cumhuriyetinde yapılan bir yarışmada “şeref sertifikası” elde etti. 

- Stern (Almanya) dergisinin yıllıklarında fotoğrafları yayınlandı.

Yorumlar