Anasayfa /  Foto Galeri

DSÖ :Alkol tüketimi corona virüse iyi gelir mi?

Alkol tüketimi corona virüse iyi gelir mi?Son dönemlerde corona virüsten korunmak için alkol tükettiklerini iddia eden insanların sayısı arttı.Ancak Dünya Sağlık Örgütü, alkolün corona virüse karşı hiçbir faydası olmadığını, hatta dünya çapında 3 milyon insanın alkol nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

DSÖ :Alkol tüketimi corona virüse iyi gelir mi? - Sayfa 1

ABD'nin Michigan eyaletinde, sosyal izolasyon nedeniyle evde kalan insanların daha fazla alkol tükettiği ve marketlerdeki alkol satışlarında patlama yaşandığı ortaya çıktı.

Karantina kurallarının getirdiği stresten dolayı insanların bu davranışı sergilediğini düşünen Dünya Sağlık Örgütü, insanların salgın sırasında çok fazla alkol tüketmesinin getirebileceği tehlikelerden haberdar olmalarını istiyor.

DSÖ'nün Avrupa bölge ofisi tarafından salı günü yayınlanan rapora göre, alkol içmek COVID-19'u yakalama riskini artırabilir veya daha da kötüleştirebilir.

DSÖ :Alkol tüketimi corona virüse iyi gelir mi? - Sayfa 2

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklama şöyle:

Alkol tüketimi, bir kişiyi COVID-19'a karşı daha savunmasız hale getirebilecek bir dizi bulaşıcı ve bulaşıcı olmayan hastalık ve zihinsel sağlık bozukluğu yaratabilir.
Özellikle alkol vücudun bağışıklık sistemini tehlikeye atıyor ve olumsuz sağlık sonuçları riskini artırıyor. Bu nedenle, insanlar her zaman ve özellikle COVID-19 salgını sırasında alkol tüketimini en aza indirmeli.

DSÖ :Alkol tüketimi corona virüse iyi gelir mi? - Sayfa 3

Dünya çapında 3 milyon ölümden sorumlu


Uyarıya ek olarak, pandemi sırasında alkol içme hakkındaki mitleri ve yanlış bilgileri, özellikle de yüksek alkol çeşitlerin tüketilmesinin virüsü öldürebileceği yönünde bir DSÖ raporu yayınlandı.Raporda, alkolün corona virüse karşı herhangi bir faydasının olmadığı söyleniyor.

Mart ayında İran'da corona virüsü tedavi ettiği söylenen sahte içki nedeniyle 44 kişi ölmüştü.

DSÖ :Alkol tüketimi corona virüse iyi gelir mi? - Sayfa 4

Rapora göre, alkolün neden olduğu zararı azaltmak için erişimi kısıtlamak gibi mevcut kurallar ve düzenlemeler COVID-19 salgını ve acil durumlarda desteklenmeli ve hatta güçlendirilmeli.